Elképesztő trükköket mutatott be 2750 méter magasan a csinos brazil deszkás

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.04.15. 19:38
Hitelesítették Letícia Bufoni Guinness-rekordját – a brazil gördeszkás nyitott repülőgépben trükközött, mielőtt kiugrott ejtőernyővel a hátán.

Újabb elképesztő rekordot döntött meg Letícia Bufoni. A Csupasporton is többször írtunk már a vagány brazil gördeszkásról, aki tavaly nyáron már három Guinness-rekorddal büszkélkedhetett. Először 2017-került be a rekordok könyvébe, miután a sportág nemzetközi szövetségének tekintett World Cup Skateboardingnál sorozatban négyszer (2010–2013) volt az év legjobb női deszkása, ezt toldotta meg tavaly nyáron újabb két csúccsal.

Egyrészt nőként ő szerezte a legtöbb aranyérmet az X-Gamesen, másrészt sorozatban ő gyűjtötte a legtöbb érmet a játékokon.

Ám neki ez sem volt elég, mindig újabb és újabb kihívásokra vágyik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy most tavasszal újabb teljesítménnyel került be a Guinness-rekordok Könyvébe. Aligha túlzunk azzal, hogy ez minden eddigi csúcsát felülmúlja. Látványban legalábbis biztosan.

A harmincéves sportoló tavaly augusztusban Kaliforniában egy 2750 méter magasra emelkedő repülőgép nyitott hátulján mutatott be néhány trükköt, mielőtt ejtőernyővel a hátán kiugrott volna belőle. Ezzel elmondhatja magáról, hogy ő az, aki a legmagasabban gördeszkázott egy repülőgép hátulján. Az erről készült videó is elég látványos, és nem vagyunk benne biztosak, hogy sokan vannak, akik utána csinálnák az elképesztő mutatványt.


 











A bejegyzés megtekintése az Instagramon























 

Guinness World Records (@guinnessworldrecords) által megosztott bejegyzés


„Elképesztő belegondolni, hogy én vagyok az első, aki egy levegőben lévő gépen gördeszkázott. Korábban nem csináltam ilyet, én sem tudtam, hogy lehetséges-e” – idézte őt a cbssports.com.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik