Túrázáskor is kerüljük a tömeget!

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2020.11.06. 21:40
Minél jobban terjed a koronavírus, annál több teljesítménytúrát mondanak le a szervezők. Ha kirándulni megyünk, lehetőleg minél kisebb csoportban és a környékünkön induljunk útnak.

A koronavírus-járvány a mindennapi élet mellett a szabadidős sportokra is hatással van, nagyon fontos, hogy egy rövidebb, erdőben tett sétánál is törekedjünk a biztonságra, főként, ha közkedvelt túrahelyet keresünk fel. A tturak.hu weboldalon rengeteg teljesítménytúrát találhatunk (ahol nem szerepel az „elmarad” kiírás, ott is érdemes telefonon érdeklődni, hogy valóban megtartják-e a túrát), de mielőtt útnak indulunk, érdemes több szempontot mérlegelni.

Ahogy a tömegközlekedési eszközökön vagy az áruházakban, a természetet járva is legyen nálunk maszk.

Amikor az erdőben sétálunk, és nincsen körülöttünk tömeg, természetesen nem kell felvenni, de amint megállunk pihenni egy kilátónál, forrásnál vagy más kedvelt látványosságnál, hasznát vehetjük. Jól jöhet akkor is, ha elsősegélyt kell nyújtanunk egy idegennek.

Fontos, hogy jól válasszuk meg, kivel indulunk túrázni. A járvány nem a nagy családi összejövetelek időszaka, igyekezzünk azokkal érintkezni, akikkel amúgy is napi kapcsolatot ápolunk. Teljesítménytúrákon ne mindenáron vegyünk részt, ha amúgy is sétálhatunk egy jót az erdőben, felesleges kockáztatni. A túra kiindulópontjához eljutáshoz és a hazautazáshoz kerüljük a tömegközlekedést. Ha autóban utazunk, lehetőleg olyanokkal osszuk meg a légteret, akikkel egy háztartásban élünk.

A túraútvonalak kiválasztásánál se vessük el a sulykot. Tavasszal, hasonló helyzetben a túratársaságok azt javasolták, hogy mindenki a saját környezetében menjen kirándulni, elkerülve ezzel is a tömeget. Próbáljuk tartani magunkat ehhez a tanácshoz, és ha nem tudjuk, a környékünkön milyen útvonalakon lenne érdemes kirándulni, kérjünk tanácsot a Magyar Természetjáró-szövetség hozzánk közel eső tagszervezeteinek valamelyikétől.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik