Harminc perc alatt elkészíthető túrasnack

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 16:00
Az olajos magvak köztudottan jó egészségügyi hatással vannak szervezetünkre, ráadásul nemcsak finomak, hanem hihetetlenül könnyű elkészíteni egy tápláló és könnyen szállítható snacket.

Arról már az egyik korábbi cikkünkben beszámoltunk, hogy a liofilizált, azaz fagyasztva szárított ételek mennyire jó túrasnackek lehetnek, de az aszalt gyümölcsök és az olajos magvak is gyors és hatékony megoldást jelentenek, ha energiára van szükségünk. Utóbbit vihetjük magunkkal a boltban megvásárolt kiszerelésben, de ha van egy kis időnk, jobban járunk, ha magunk készítünk el egy mixet.

Az alábbi videón látható recept kiválóan bemutatja, milyen minimális munka és idő kell egy ínycsiklandó snack elkészítéséhez.


A recept: öntsünk össze egy keverőtálba fél pohár mandulát, fél pohár pekándiót, harmad pohár kókuszchipset és negyed pohár tökmagot, öntsünk rájuk három evőkanál juharszirupot, egy csipet sót és jól keverjük össze. Szedjük az egészet egy tepsire (érdemes sütőpapírt vagy szilikonos alátétet használni, mert a szirup ragad), és 150 Celsius-fokon süssük 20 percig. Hagyjuk tíz percet hűlni, majd az egészet szedjük bele egy tálba. Adjunk hozzá negyed pohár aszalt cseresznyét, negyed pohár csokoládépasztillát, és forgassuk össze az egészet. Tároljuk zárható tasakokban, és amikor legközelebb túrázni indulunk, csak dobjunk egyet a hátizsákba.

Amennyiben a hozzávalók valamelyike otthon nem áll rendelkezésre, nyugodtan helyettesíthetjük. Az olajos magvak helyett bármilyen rendelkezésre álló olajos mag megteszi, a juharszirup helyett pedig használhatunk mézet.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik