Belvárosi túrázás, logikai feladványokkal

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.10.04. 14:27
Az erdőben is jó túrázni, de vannak olyan remek lehetőségek, amikor még a városból se kell kimozdulnunk a kiránduláshoz: ilyen városi túrát rendeznek októberben Pécsen.

Ki lehet a titokzatos magyar vándor?

Erre a kérdésre kaphatunk választ október 12-én Pécsen. A baranyai megyeszékhelyen kerül sor ugyanis az első Decathlon Kincskereső Városi Túranapra, amelyen a kincs a megoldás lesz.

Ehhez pedig Pécs belvárosának öt különböző pontján kell logikai feladatokat teljesíteni, és a részeredményeket összerakva kapjuk meg a helyes választ.

„A kezdeményezés egyik fontos eleme, hogy rábírjuk a mozgásra az embereket, és miközben a családdal, barátokkal feladványokat fejtenek meg, egy gyönyörű városban túrázhatnak. Szeretnénk elérhetővé tenni a sportot, és rámutatni arra, hogy ha kirándulni szeretnénk, akkor ezt a városban is megtehetjük – remélhetőleg fel se tűnik majd a résztvevőknek, de a túra végére négy-öt kilométert is sétálhatnak – mondta érdeklődésünkre Karácsony-Veres Bianka, a Decathlon rendezvényszervezője. – Több helyen is lehet hasonló túrákon részt venni, ezek azonban általában csak magas áron érhetőek el. A mostani rendezvény azonban ingyenes lesz, és a jövőben nemcsak Pécsen, hanem más városokban is szeretnénk ilyeneket szervezni.”

A túrán 2–5 fős csapatok vehetnek részt, amelyek reggel 10 órától kezdve félóránként vághatnak neki a kihívásnak. A túra végén a kitöltött papírokat kell visszahozni a bázisként szolgáló kávézóba, ahol különféle meglepetések várják a résztvevőket, akik tapasztalataikat megosztva a szervezőkkel segíthetik a további túrák még jobbá tételét. A túrára a kozosenasportert.hu oldalon lehet regisztrálni, és ahogy említettük, a részvétel ingyenes.

Szóval akinek kedve van a városi túrázáshoz, s szép időben, szép helyen, játszva szeretne kirándulni, az már szervezheti is az október 12-i pécsi útját – a szórakozás garantált!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik