Ingyen sportolhatsz Debrecenben

Vágólapra másolva!
2019.08.22. 16:14
Sokakat az anyagiak tartanak vissza attól, hogy elkezdjenek sportolni. Debrecenben egy szuper kezdeményezésnek köszönhetően ingyenes sportolási lehetőséget nyújtanak a lakosoknak.

Bár a szabadidős sportok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, a magyar lakosságnak még mindig csak elenyésző része mozog. Debrecenben mindent megtesznek azért, hogy minél nagyobb tömegek számára elérhetővé tegyék a testedzést. A DEAC (Debreceni Egyetemi Atlétikai Club) és az NDHSZ (Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport-szövetség) közös projektjében ugyanis ingyenes sportolási lehetőségeket nyújtanak a helyieknek.

Szeptemberben nyolc sportág – gerinctorna, alakformáló torna, gerinc- és légző torna, kengurutorna, kerékpározás, nordic walking, zumba és asztalitenisz – közül választhatják ki a lakosok a számukra leginkább tetszőt.

A programokra a tervek szerint augusztus 28-tól lehet regisztrálni. A projekt részéről a mozgásprogramokon való rendszeres, heti 2 alkalommal történő részvétel az elvárás.

A „Több, mint egy klub” című projekt célja, hogy mindenki számára elérhető és hozzáférhető legyen a testmozgás lehetősége. Szeretnék, ha minél több ember építené be a mindennapjaiba a mozgást, a sportolást.

A debreceniek ezzel a kezdeményezéssel szeretnének példát mutatni a magyar sportegyesületek, klubok számára is, hogy egészségfejlesztő, betegségmegelőzésre fókuszáló sportszolgáltatásokat nyújtsanak a magyar lakosság részére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik