Egy lépés a távolódó továbbjutás felé

Vágólapra másolva!
2012.11.08. 17:11
Jött is égi segítség, meg nem is. Nyertünk, nyerhettünk volna többel is, de a Barca miatt kezdhetünk aggódni: Benfica-Szpartak 2-0, Celtic-Barcelona...

A Benfica vallásJött is égi segítség, meg nem is. Nyertünk, nyerhettünk volna többel is, de a Barca miatt kezdhetünk aggódni: Benfica-Szpartak 2-0, Celtic-Barcelona 2-1. Ez egy lépés előre, csak éppen az úti cél távolodik kissé. Tovább után isteni Ola John, zseniális Cardozo és egy feszengős Salvio.A Benfica vallásJött is égi segítség, meg nem is. Nyertünk, nyerhettünk volna többel is, de a Barca miatt kezdhetünk aggódni: Benfica-Szpartak 2-0, Celtic-Barcelona 2-1. Ez egy lépés előre, csak éppen az úti cél távolodik kissé. Tovább után isteni Ola John, zseniális Cardozo és egy feszengős Salvio.

Kezdjük Totóval, hogy utána csak a széppel foglalkozhassunk. Mert hogy Salvio megint fullba nyomta a kretént. Valószínűleg nem látta a Trópusi vihart, és nem tudja, hogy ezt soha nem szabad. Nem szabad, mert oda jutottunk, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy a) direkt csinálja, b) ennyire suta, c) be van szarva, d) ennyire nagyképű. Sajnos csak az a-t tudom egyértelműen kizárni, hiszen míg Rodrigón látom, hogy megfeszül, csak soha nem jön össze neki semmi, addig Salvio egy csepp jelét sem mutatja az alázatnak.

Mégsem cseszi fel az agyam: amit nem tudok megváltoztatni, azon kár rugózni, most pedig még nyertünk is, ami külön fasza hangulatfokozó. Sőt, nem csak nyertünk, hanem fociztunk is, sorozatban már harmadik meccsünkön. Ez nem lehet véletlen, lehet, hogy Jorge Jesus megtalálta a tökéletes játékot, amit az is megerősít, hogy most Matics nélkül tudtunk teljes mezőnyfölényt kialakítani.

André AlmeidaVagy pont emiatt? Nem hagytuk egyetlen emberre a szűrést, hanem az egész csapat védekezése meg lett szervezve. André Almeida volt ugyan Matics helyére jelölve, ami már csak azért is meglepő, mert a Celtic ellen már megmutatta, hogy lehet rá számítani, azt nem hittem volna, hogy egy jobbhátvédet tesz be szűrni Jorge Jesus. Szegény pedig kapott még egy mokkot is rögtön az első percekben, alig látott ki mögüle, de sajnos tuti képet nem találtam róla, így tessék csak szimplán odaképzelni a jobb optika alá:

A meccs hőse azonban a középpálya egy másik, szintén alig-alig használt gyöngyszeme volt: Ola John, Johnny O, Ola Johnno, Baby John, Johnny Boy, vagy mittudomén, ki hogy hívja otthon, de nem véletlenül van a kis mórnak ennyi beceneve.

Johnny alig két héttel idősebb a poszt írójánál, de akkorát játszott, hogy azt az ificsapatba visszajátszva az Olhanense U21-esei ellen is csak stabil ámulattal tudtuk volna figyelni . Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy Jorge Jesus felismerte, hogy Ola John érti, és játssza a focit, így könnyen meglehet, hogy meg is ragad a bal szélen. Aki nem látta a tegnapi meccset, de ismeri a keretet, annak egy Gaitán dinamizmusa szorozva Nolito játékügyességével képlettel tudnám felírni a dolgot. Lehet, hogy szelektív a hallásom, de ritkán hallok olyan üdvrivalgást a Luzban, mint ami OJ utolsó 20 percét kísérte minden egyes labdaérintésénél.

Megér majd egy egész estés filmet posztot Johnny előélete is, akinek édesapja az első libériai polgárháborúban halt meg, ő maga pedig három évvel ezelőtt "szökött" át Európába, a tegnapi este viszont egészen biztosan élete egyik legszebb estéje volt.
Ola John

A sarok nem csak arra való, hogy megkeményedjen rajta a bőr...

Tegnap azonban két hősünk volt: Cardozo ugyan csereként állt be, és rengeteg nagy pillanata volt már Benfica mezben, ismét nagyon emlékezeteset alakított, és életben tartotta a továbbjutási esélyeinket. Két gólig jutott a négy helyett, kiharcolt egy piros lapot, és egy büntetőt, amit aztán kihagyott, így a tegnapi gólképtelen produkcióba nyugodtan mondhatjuk hogy ő kellett, ráadásul az önbizalmának sem lehetett rossz, hogy beállt, és újra megmutathatta, hogy ő a csatárok között a No.1.

Minden rózsaszín is lenne, mint a mezünk 2005-ben ha a Celtic nem verte volna meg hazai pályán a Barcelonát. Ha teljesen hülyék lennénk, akkor mondhatnánk, hogy így felértékelődött az a glasgow-i egy pontunk, de nem vagyunk azok. Egyre veszélyesebbé válik a helyzetünk, és ez csak is annak köszönhető, hogy sem Skóciában, sem Oroszországban nem akartunk többet egy döntetlennél. Most már hazain meg kell verni a Celticet, és Barcelonában is kell a pont, de inkább egy győzelem, ami azért nem lesz egy sima menet.

Azonban legyen bármi is, most már legalább látunk a Porto hátán kívül más jövőképet is...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik