S. T. J.
2023.04.10 22:54 Frissítve: 2023.04.10 23:10

Veretlenek manchesteri csatájával folytatódik a BL; Csercseszovon nincs nyomás

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

 

A trófea megszerzéséért mindenkit meg kell verni, aki szembe jön, bár a Manchester Citynél és a Bayern Münchennél minden bizonnyal ennek ismeretében is megfeszültek az arcizmok a Bajnokok Ligája-negyeddöntő sorsolásakor. Nem elég, hogy a tűzerejük révén a döntőre is esélyes klubok már a nyolc között összecsapnak, a továbbjutó az előző két kiírás győztesének valamelyikével, a Real Madriddal vagy a Chelsea-vel találkozik az elődöntőben. Eközben a Benfica–Inter párharc győztese a Milan–Napoli továbbjutójával mérkőzik meg a négy között. BL-előzetes Címlapsztori rovatunkban.

Negyedszer csapott össze egymással a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az 2022–2023-as idényben, de vasárnap, a Magyar Kupa döntőjében játszott a két együttes végre először igazi rangadót. Az alapszakaszban a Veszprém Arénában találkoztak, amikor a magukat kereső vendégek több sebből is véreztek, majd a BL márciusi rájátszásának első meccsén látványosan összeomlott a Szeged. Bár a visszavágóra összeszedte magát, egyik találkozó sem volt méltó a sportág legrangosabb hazai rangadójához. Aztán eljött a Magyar Kupa négyes döntője...

Újabb sikeres nemzetközi megméretésen van túl a hazai vívóutánpótlás. A plovdivi korosztályos vb-n megszerzett kilenc érem (négy arany, öt bronz) messze a legsikeresebb magyar teljesítmény a korosztályos világbajnokságok történetében. A magyar vívóutánpótlás sikerességének hátteréről Szász-Kovács Emesét kérdeztük Junior mellékletünkben. A 2016-os riói olimpia bajnoka, a Vasas vívószakosztályának társelnöke szerint „a versenyzőkkel kiváló szakemberek dolgoznak, és vidéken is remek nevelőmunka folyik. Párbajtőrben eredményesen működik a mesterem, Kulcsár Győző kezdeményezésére 2006-ban elindított Olimpici sorozat.”

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.09.20 09:14:38

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hiába szereztek három gólt az angolok, a müncheniek végig kézben tartották az irányítást.

2023.09.20 18:26:58

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Sokáig tartotta magát a német BL-újonc Madridban, de a 94. percben megszerezte a győztes gólt a Real.

2023.09.19 20:01:44

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Mark van Bommel csapata nagyon gyengén játszott, a duplázó Joao Félix volt a mérkőzés hőse.

2023.09.19 19:46:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az első félidőben még nem sikerült feltörni a németek védelmét, de végül megérdemelt hazai siker született.

2023.09.19 18:19:21

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A házigazda rengeteg helyzetet kihagyott, majd a legvégén a Maignant váltó Sportiello bravúrja kellett az ikszhez.