Veretlenek manchesteri csatájával folytatódik a BL; Csercseszovon nincs nyomás

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.04.10. 22:54
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

A trófea megszerzéséért mindenkit meg kell verni, aki szembe jön, bár a Manchester Citynél és a Bayern Münchennél minden bizonnyal ennek ismeretében is megfeszültek az arcizmok a Bajnokok Ligája-negyeddöntő sorsolásakor. Nem elég, hogy a tűzerejük révén a döntőre is esélyes klubok már a nyolc között összecsapnak, a továbbjutó az előző két kiírás győztesének valamelyikével, a Real Madriddal vagy a Chelsea-vel találkozik az elődöntőben. Eközben a Benfica–Inter párharc győztese a Milan–Napoli továbbjutójával mérkőzik meg a négy között. BL-előzetes Címlapsztori rovatunkban.
A trófea megszerzéséért mindenkit meg kell verni, aki szembe jön,
bár a Manchester Citynél és a Bayern Münchennél minden bizonnyal ennek ismeretében is megfeszültek az arcizmok a Bajnokok Ligája-negyeddöntő sorsolásakor. Nem elég, hogy a tűzerejük révén a döntőre is esélyes klubok már a nyolc között összecsapnak, a továbbjutó az előző két kiírás győztesének valamelyikével, a Real Madriddal vagy a Chelsea-vel találkozik az elődöntőben. Eközben a Benfica–Inter párharc győztese a Milan–Napoli továbbjutójával mérkőzik meg a négy között. BL-előzetes Címlapsztori rovatunkban.

Negyedszer csapott össze egymással a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az 2022–2023-as idényben, de vasárnap, a Magyar Kupa döntőjében játszott a két együttes végre először igazi rangadót. Az alapszakaszban a Veszprém Arénában találkoztak, amikor a magukat kereső vendégek több sebből is véreztek, majd a BL márciusi rájátszásának első meccsén látványosan összeomlott a Szeged. Bár a visszavágóra összeszedte magát, egyik találkozó sem volt méltó a sportág legrangosabb hazai rangadójához. Aztán eljött a Magyar Kupa négyes döntője...

Újabb sikeres nemzetközi megméretésen van túl a hazai vívóutánpótlás. A plovdivi korosztályos vb-n megszerzett kilenc érem (négy arany, öt bronz) messze a legsikeresebb magyar teljesítmény a korosztályos világbajnokságok történetében. A magyar vívóutánpótlás sikerességének hátteréről Szász-Kovács Emesét kérdeztük Junior mellékletünkben. A 2016-os riói olimpia bajnoka, a Vasas vívószakosztályának társelnöke szerint „a versenyzőkkel kiváló szakemberek dolgoznak, és vidéken is remek nevelőmunka folyik. Párbajtőrben eredményesen működik a mesterem, Kulcsár Győző kezdeményezésére 2006-ban elindított Olimpici sorozat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik