Tíz emberrel fordított a Manchester City a Schalke otthonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.20. 20:50
null
Raheem Sterling kései gólja döntött, előnyben a Manchester City (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Manchester City emberhátrányban fordított és 3–2-re legyőzte a Schalkét Gelsenkirchenben.

A Manchester Citynek nem kisebb álmai vannak, mint 2019. június 10-jén a magasba emelni Madridban a Bajnokok Ligája-győzelemért járó serleget. Pep Guardiola csapata ebben a szezonban papíron könnyűnek ígérkező ellenféllel néz szembe a nyolcaddöntőben, az elemzők szerint az angol együttesnek lehet a legegyszerűbb dolga a legjobb 16 között.

A Schalke legutóbb négy évvel ezelőtt jutott el a sorozat nyolcaddöntőjéig, akkor a Real Madrid jelentette a végállomást a királykékek számára.

Domencio Tedesco együttese finoman szólva sincs jó formában, utóbbi négy bajnoki mérkzőése közül egyet sem tudott megnyerni, a Bundesligában pedig csak a 14. helyen áll.

A 18. percben jött is az első gól, és nemcsak ezen a meccsen, ugyanis ez volt az első találat a BL-nyölcaddöntők első félidejében. Salif Sané és Ralf Fährmann is elaludt, David Silva eszmélt a leggyorsabban, elhalászta a labdát, középre gurított, Sergio Agüerónak pedig már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát, 0–1.

A City újabb gólt is szerezhetett volna, ám a 38. percben tizenegyest rúghatott a Schalke, hosszas videózás után a játékvezető Nicolás Otamendi kezezése után ítélt büntetőt, Nabil Bentaleb pedig nem hibázott, 1–1. Az argentin sárga lapot is kapott az eset után. A BL történetében ez volt az első tizenegyes, amely megítélésében a VAR segített.

A 45. percben Fernandinho rántotta le Sanif Sanét a tizenhatoson belül, így ismét tizenegyeshez jutottak a hazaiak. Bentaleb most sem hibázott, 2–1. Aligha gondolta volna bárki, hogy vezetni fog a félidőben a Schalke.

A 68. percben Otamendi rúgta fel Guido Burgstallert, amiért megkapta a második sárga lapját, így kiállította a spanyol bíró.

A második játékrészben is több lehetősége volt a vendégcsapatnak, a 85. percben pedig góllá érett a mezőnyfölény, igaz, egy rögzített szituáció után. A néhány perccel azelőtt beálló korábbi Schalke-játékos, Leroy Sané hatalmas szabadrúgásgólt lőtt, 2–2.

A Schalke masszívan védekezett a mérkőzésen, a 90. percben azonban Raheem Sterling eldöntötte a találkozót. Az angol támadó remek indítást kapott Ederson kapustól, és higgadt maradt a befejezésnél, 2–3. A brazil kapus úgy zárta a meccset, hogy nem volt védése, de adott egy gólpasszt.

Összességében megérdemelten nyert Pep Guardiola csapata, amely kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót.

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI:

A másik mérkőzésen: Atlético Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) 2–0. Erről a találkozóról IDE KATTINTVA olvashat bővebben!

SCHALKE 04 (német)–MANCHESTER CITY (angol) 2–3 (2–1)
Gelsenkirchen, Veltins-Arena, 54 417 néző. V: Carlos del Cerro Grande (spanyol
Schalke: Fährmann – Bruma, S. Sané, Nasztaszics – Caligiuri, S. Serdar, Bentaleb, Oczipka – McKennie (Skrzybski, 77.), Mendil (Burgstaller, 65.) – Uth (Harit, 88.). Vezetőedző: Domenico Tedesco
Manchester City: Ederson – Walker, Laporte, Otamendi – Fernandinho – B. Silva, D. Silva (Kompany, 70.), Gündogan – Sterling, Agüero (L. Sané, 78.), De Bruyne (Zincsenko, 87.). Menedzser: Pep Guardiola
Gólszerző: Bentaleb (38., 45. – mindkettőt tizenegyesből), ill. Agüero (18.), L. Sané (85.), Sterling (90.)
Kiállítva: Otamendi (68.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik