Női BL: kiejtette Marozsánékat a rákot kétszer is legyőző kapus – videó

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 13:17
null
A német Ann-Katrin Berger kapus volt a Chelsea hőse a címvédő Lyon elleni BL-negyeddöntőben (Fotó: Getty Images)
Tizenegyespárbajba torkollott az angol Chelsea és a címvédő francia Olympique Lyon negyeddöntőjének visszavágója a női labdarúgó Bajnokok Ligájában, s az elődöntőbe jutást a londoniak két tizenegyest is hárító kapusa, a német Ann-Katrin Berger döntötte el, aki tavaly másodszor is legyőzte a pajzsmirigyrákot.

A franciaországi odavágón a Chelsea 1–0-ra nyert, de a címvédő Lyon a londoni visszavágó rendes játékidejében ledolgozta hátrányát, hosszabbításra mentve a párharcot. Sőt, nem sokkal Marozsán Dzsenifer beállása után, a 110. percben már továbbjutásra is állt a címvédő, de a Chelsea a norvég Maren Mjelde 128. (!) percben értékesített büntetőjével tizenegyespárbajra mentette a mérkőzést.

A tizenegyeseknél az angoloknál csak a férfiválogatott Reece James testvére, Laura hibázott, a franciáknál pedig Marozsán mellett Ada Hegerberg és Sara Däbritz is értékesítette lövését, de a francia válogatott csapatkapitányán, Wendie Renardon és az amerikai Lindsey Horanen már kifogott a tavalyi pajzsmirigyrákjából másodszor is felépülő német kapus, Ann-Katrin Berger, elődöntőbe juttatva ezzel csapatát.

A Chelsea a legjobb négy között az spanyol FC Barcelonával találkozik, míg a másik ágon a német Wolfsburg az angol Arsenallal vív meg a döntőbe jutásért.

 


 

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Chelsea (angol)–Olympique Lyon 1–2
(0–0, 0–1, 0–2, 1–2) – 11-esekkel 4–3

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN
Olympique Lyon–Chelsea 0–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik