Klagenfurt, Jereván, Aktobe, Aixovall - itt játszanak a magyar kupacsapatok

Vágólapra másolva!
2011.06.20. 16:41
null
A klagenfurti Hypo-Arena (Fotók: Imago, Action Images, Reuters)
Mint beszámoltunk róla, a magyar bajnok Videoton a 2011–2012-es Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében az osztrák Sturm Grazot fogta ki, a Ferencváros az El 1. selejtezőkörében az örmény Ulissesszel, a Paks az andorrai UE Santa Colomával csap össze. Az El 2. selejtezőkörében a KTE-Erecóra a kazah Aktobe vár – útravaló, stadionokkal.

KLAGENFURT, HYPO GROUP ARENA

A Sturm Graz az amerikaifutball-világbajnokság miatt nem használhatja stadionját, az UPC Arenát, így a klagenfurti stadionba költözik.

A gyönyörű Hypo-Arenát (más néven Wörtherseestadiont) a 2008-as Eb-re építették a régi Wörtherseestadion helyett. A maximális befogadóképesség 32 ezer fő, évek óta szó van a kihasználtság hiánya miatt ennek csökkentéséről. A stadiont kis híján az osztrák Szabadságpárt egykori vezéréről, Jörg Haiderről nevezték el, de az FPÖ javaslatát a helyi politikus-kollégák leszavazták…

Klagenfurt távolsága Székesfehérvártól (közúton): 453 kilométer

Időpontok:
július 13.: Sturm Graz–Videoton (Klagenfurt), 20.30
július 20.: Videoton–Sturm Graz (Székesfehérvár), 20.30

 

 

JEREVÁN, HRAZDAN STADION

A Ferencváros idegenbeli mérkőzése Örményország nemzeti stadionjában, a Hrazdanban lesz. Az 1971-ben átadott, 53849 fő befogadóképességű jereváni stadiont – amely egykor 75 ezer nézőnek is helyet tudott biztosítani – 2008-ban újították fel teljesen.

Jereván távolsága Budapesttől (közúton): 3049 kilométer

Időpontok:
június 30.: Ulisses–FTC (Jereván)
július 7.: FTC–Ulisses (Budapest)

A Hrazdan
A Hrazdan

 

AKTOBE, CENTRALSTADION

Kizárólag futballcélra épített stadion, tehát nincs futópálya a lelátó előtt – ritkaság volt szovjet államban (leszámítva az újonnan épített arénákat). Kazahsztán egyik legjobb és szurkolók körében legnépszerűbb stadionjának tartják, amelybe 13500 drukker fér be telt ház esetén. Félelmetes hazai pályája ez az Aktobénak: a csapat 2004 szeptembere és 2009 áprilisa között 1860(!) napon keresztül őrizte itt veretlenségét hazai és nemzetközi színtéren egyaránt.

Aktobe távolsága Kecskeméttől (közúton): 7190 kilométer

Időpontok:
július 14.: KTE-Ereco–Aktobe (Kecskemét)
július 21.: Aktobe–KTE-Ereco (Aktobe)

Az aktobei Central
Az aktobei Central

ESTADI COMUNAL D'AIXOVALL, AIXOVALL

A picike stadionban játszik az UE Santa Coloma, 1299 néző fér be a gyönyörű környezetben levő pályára. Itt játsszák a mérkőzéseit az andorrai bajnokságnak, és itt lép pályára a válogatott is, ha nem közönségcsalogató az ellenfél (ha igen, általában Barcelonába költözik).

Aixovall távolsága Pakstól (közúton): 1883 kilométer

Időpontok:
június 30.: UE Santa Coloma–Paks (Aixovall)
július 7.: Paks–UE Santa Coloma (Székesfehérvár)

Picike és gyönyörű helyen van: az Estadi Comunal d'Aixovall
Picike és gyönyörű helyen van: az Estadi Comunal d'Aixovall

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik