Juventus: Allegri nem gondolkozik a lemondáson

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 10:37
null
Allegri nem gondolkozott a lemondáson (Fotó: Juventus)
A Juventus kedd este 2–0-s vereséget szenvedett a Maccabi Haifa otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában. A találkozó után a csapat vezetőedzője, Massimiliano Allegri mellett a klub elnöke, Andrea Agnelli is nyilatkozott a Juve honlapjának.

„Annyit tehetünk, hogy csendben maradunk. A teljesítményünk nem volt megfelelő, főleg karakterek szempontjából. Szerdán visszatérünk az edzőközpontba, Continassába, és ott maradunk a torinói derbiig. Tartozunk a klubnak, a szurkolóknak és magunknak – mondta csalódottan Massimiliano Allegri.Muszáj szívről és lélekről beszélnünk, mert jelenleg ez hiányzik, mindenki saját magáért játszik, és ez nagyon nincs rendben. Ennek arról kellene szólnia, hogy akarunk-e együtt, egységben küzdeni. Az elnök jól mondta, szégyellhetjük magunkat, ez az elmúlt időszak egyik legrosszabb napja volt. Az, hogy együtt marad a csapat, jót fog tenni a munkának, a pihenésnek és a gondolkodásnak. Nem gondolkoztam a lemondáson, mert minél nehezebb kihívás jön, annál inkább szeretnék megküzdeni vele. Ennek kellene mindenki fejében lennie, akkor tudnánk bátran és szenvedéllyel játszani.”

„Vállalnunk kell a felelősséget, természetesen mérges vagyok és szégyellem magam, de a labdarúgás csapatsport. Tizenegyen játsszák, ha veszítenek, tizenegyen veszítenek. Egy ilyen helyzet nem egy emberen múlik, az egész csapattal gond van – kezdte a klub elnöke, Andrea Agnelli. – Újra kell kezdenünk mindent, úgy, hogy tudjuk, kilenc meccsünk lesz rövid időn belül, és aztán jön csak az idény második fele, ahol nekünk kell a főszerepben lennünk.”

Olyan csapatokkal játszottunk, amelyek ellen jobban kellett volna teljesítenünk, végig kell ezeket gondolnunk egyénenként és csapatként is. Elnézést kell kérnünk a szurkolóktól, mert jelenleg nem tesszük őket boldoggá és büszkévé. Nehéz most a változtatásra gondolnom, mi egy nyolcvan-kilencven főből álló csapat vagyunk, s együtt kell dolgozniuk annak érdekében, hogy a pályára ki tudjuk vinni egyénileg és csapatként is azt a minőséget, amit képviselünk. Allegri a Juventus edzője és marad is. Negatív periódusban vagyunk, amiből ki kell jönnünk lépésről lépésre, meccsről meccsre, és újra fel kell fedezni azt, amire képesek vagyunk” – tette hozzá.

A csapat védője, Danilo nehezen találta a szavakat.

„Nehéz bármiféle magyarázatot találni erre, nem nagyon tudunk mit mondani, ahogy a szurkolók, a támogatóink sem. Csapatnak kell lennünk, és meg kell találnunk a megoldást, amivel kijöhetünk ebből. Nehéz elképzelni, hogy egy Juventus-játékos ideges legyen, ez valami olyasmi, amit nem tudok megérteni. Nem elég azt mondani, hogy «mi vagyunk a Juventus», Juve volt előttünk és lesz mindig is, nekünk pozitív benyomást kell tennünk.”

Ilyen esték sajnos megtörténnek a futballban, vissza kell térnünk a helyes útra minél hamarabb. Csak együtt jöhetünk ki ebből a szituációból, amíg van lehetőség, tennünk kell a dolgunkat és hinni benne. Nekünk, akik pályára lépünk, mindent bele kell adnunk” – nyilatkozta Juan Cuadrado.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

H-CSOPORT

Maccabi Haifa (izraeli)–Juventus (olasz) 2–0 (Atzili 7., 42.)
Paris Saint-Germain (francia)–Benfica (portugál) 1–1 (Mbappé 40. – 11-esből, ill. Joao Mário 62. – 11-esből)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 4 2 2 7–4 +3 8
2. Benfica 4 2 2 6–3 +3 8
3. Juventus 4 1 3 5–7 –2 3
4. Maccabi Haifa 4 1 3 4–8 –4 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik