Ifi BL: Senkó nem kapott gólt, először négy között a Juventus

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.15. 18:26
null
Ünnepelnek a Juve fiataljai, bejutottak a legjobb négy közé (Fotó: Getty Images)
Senkó Zsomborral a kapujában a Juventus 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Liverpoolt az ifjúsági Bajnokok Ligája (UEFA Youth League) negyeddöntőjében, így most először bejutott a nyoni négyes döntőbe.

 

A találkozó két gólja a második félidő közepén három perc leforgása alatt született: előbb Fabio Miretti talált be, majd Ange Chibozo volt eredményes. A Juventus kapuját Senkó Zsombor védte, megbízható teljesítményt nyújtott, a hajrában időhúzásért sárga lapot kapott.

A torinói sztárklub korosztályos együttese most először jutott be a legjobb négy közé az ifjúsági BL-ben. Olasz csapatként korábban csak az AS Roma jutott el a final fourig, még a 2014–2015-ös évadban. Senkóék az elődöntőben a Dinamo Kijev, Sporting CP, Benfica hármas egyikével találkoznak – ezen az ágon jelenleg szünetelnek a küzdelmek, mert az ukrán együttes nyolcaddöntőjét elhalasztották.

A másik ágon a Borussia Dortmund az Atlético Madriddal, a Paris-Saint Germain a Salzburggal mérkőzik meg szerdán a négy közé jutásért.

A Juventus a csoportkört öt győzelemmel és egy döntetlennel abszolválta, majd a legjobb tizenhat között tizenegyesekkel az AZ Alkmaart múlta felül. Senkó az ifi BL mostani idényében eddig hat mérkőzésen játszott, ezek felén nem kapott gólt.

A 18 esztendős, magyar korosztályos válogatott kapus 2019 óta a Juventus labdarúgója. Még nem mutatkozott be a torinóiak felnőttcsapatában, ám januárban a Napoli és a Roma elleni Serie A-mérkőzésen a kispadra már nevezték.

UEFA IFJÚSÁGI LIGA
NEGYEDDÖNTŐ
Juventus (olasz)–Liverpool (angol) 2–0

Juventus: Senkó Zsombor végigvédte a mérkőzést, a 89. percben időhúzásért sárga lapot kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik