nemzetisport.hu 2020.09.23 23:21 Frissítve: 2020.09.23 23:37

FTC: tömény izgalom; Matthäus: Sosem láttam ilyen erős Bayernt

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

A korábbi világbajnok és Európa-bajnok, aranylabdás, hétszeres német bajnok, háromszoros Német Kupa-, valamint kétszeres UEFA-kupa-győztes labdarúgó, Lothar Matthäus éveken át volt a Bayern München játékosa. 410 mérkőzésen viselte a bajorok mezét, kapcsolata a mai napig szoros a klubbal. A profi pályafutása után edzőként is dolgozó, 2004 és 2005 között a magyar válogatottat is irányító szakember ideje egy részét Budapesten tölti, ám most kihagyja a csütörtök esti Szuperkupa-meccset, ugyanis jelenleg Észak-Olaszországban tartózkodik, ott járja a hegyeket. Hogy miért nem utazott vissza a kupacsatára Magyarországra, és mi a véleménye a Bayernről, kiderül a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúból.

A francia Metz csapatával játszik az Európa-liga 3. selejtezőkörében csütörtök este a Mol Fehérvár. Márton Gábor vezetőedző lapunknak azt mondta, eddig hozták a kötelezőt, az első két selejtezőkörben legyőzték, akit le kellett győzniük. Noha előbb egy ír, majd egy máltai csapattal találkoztak, nem volt könnyű dolguk, főleg azért nem, mert nem tudták lezárni a meccseket időben. A lényeg persze az, hogy a Bohemianst és a Hibernianst is kiejtették. A Máltán pályára lépő kezdő tizenegyen biztosan változtatnia kell a trénernek, hiszen Alef nem hadra fogható, az odakint pályára küldött Pátkai Máté pedig kedden a Vasashoz távozott. Hogy milyen esélyeket ad csapatának Márton Gábor, kiderül interjúnkból.

Pátkai Máté sokakat meglepett legutóbbi döntésével: a Mol Fehérvártól az NB II-es Vasashoz igazolt. Nem kellett eljönnie – erősítette lapunknak a 23-szoros válogatott. Maradhatott volna, de végül a vezetőkkel közösen úgy döntött, hogy elköszön. Még nyolc hónap lett volna a szerződéséből, de a klub jelezte, hosszabb távon nem biztos, hogy számol vele, s ezt 32 évesen tiszteletben kell tartania. Ezzel együtt úgy érzi, a tudása, a tapasztalata alapján helye lenne az első osztályban, de most már azon van, hogy egy év múlva visszatérjen, már a Vasas színeiben. Hogy számít-e még a válogatottságra, megtudják cikkünkből.

Népszerű cikkek

2020.10.29 23:21:06

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem nyeretlen kétévesek futjáka derbit.

2020.10.29 10:11:50

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Ritka kontraszt: 35 perc teljes hazai bénultság, a végén majdnem fordítás • Tokmac idénye egészen különleges.

2020.10.28 20:00:21

Bajnokok Ligája T. D.

Morata három meg nem adott gólt szerzett • Demiral a végén piros lapot kapott.