D. ZS. 2020.10.12 15:24 Frissítve: 2020.10.12 18:02

FTC: bor mellett kiderült, nem a zürichi 3–0 az 1995-ös BL-hősök kedvence

Hajdu Attila, a Ferencváros egykori kapusa házigazdaságával, s a 25 évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-menetelés másik két szereplője, Telek András és Hrutka János részvételével nagy sikerű bor- és gasztrotúra zajlott a Balaton-felvidéken.    

A KÉPGALÉRIA A FOTÓRA KATTINTVA NYÍLIK! (Fotó: Árvai Károly)


A csodás időben tett kirándulás Fövenyes és Balatonudvari térségében nem csak az ételről és az italról szólt, hiszen a mintegy harminc vendég beszélgethetett is az akkori játékosokkal sok egyéb mellett a negyedszázados bravúrról és az utódok, a mai Fradi hasonló tettéről. Ebben segített moderátorként három sportújságíró, Matuz Krisztián, a Spíler TV riportere, Moncz Attila, a Sport Televízió és Deák Zsigmond, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese.

Sorjáztak a vidám és egyben felemelő történetek, s olyan kulisszatitok is kiderültek, amire nem gondoltunk volna: a BL-szereplésből például a jelenlévőknek nem a Grasshoppers legendás zürichi 3–0-s legyőzése volt az egyéni kedvence. Telek az Anderlecht elleni, 1–0-ra megnyert brüsszeli selejtezőre voksolt („Szerintem itt játszottam a legmagasabb szinten a pályafutásom során” – mondta a védelem egykori oszlopa), Hajdu az 1–1-es Üllői úti visszavágóra („Nem nagyon szaladgáltam ki gólörömömben a kapuból, de ezúttal a félpályán túlra rohanva ott voltam a kupacban”), Hrutka pedig a címvédő Ajaxtól Amszterdamban elszenvedett 4–0-s vereségre („Kikapni sosem jó, de itt ízelítőt kaptunk a világszintből”).

A három egykori kiválóság elmondta várakozásait a jelenlegi FTC BL-szereplésével kapcsolatban is. Egységesen úgy fogalmaztak, elismerésre méltónak tartják a főtáblára jutást, nagyon szurkolnak a csapatnak, s azt kívánják, az utódok ismételjék meg az ő bravúrjukat, az öt szerzett pontot és a csoport harmadik helyét. A jó hangulatú túra végén a borász házigazdaként is nagyszerű „teljesítményt” nyújtó Hajdu Attila elmondta, szeretne hagyományt teremteni ezzel az egyszerre gasztro- és sporteseménnyel.

2020.10.29 23:21:06

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem nyeretlen kétévesek futjáka derbit.

2020.10.29 10:11:50

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Ritka kontraszt: 35 perc teljes hazai bénultság, a végén majdnem fordítás • Tokmac idénye egészen különleges.

2020.10.28 20:00:21

Bajnokok Ligája T. D.

Morata három meg nem adott gólt szerzett • Demiral a végén piros lapot kapott.