nemzetisport.hu 2021.02.21 20:40 Frissítve: 2021.02.21 23:03

Fókuszban a folytatódó BL és a héten történt edzőváltások – Gurulj be lassítva is!

Kedden este az Angliában kialakult járványhelyzet miatt Budapesten, a Puskás Arénában rendezték az RB Leipzig-Liverpool Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését, amelyet a Jürgen Klopp vezette angol csapat nyert 2–0-ra. Hajdú B. István a meccs kommentátora volt, Berkesi Judit a pályaszéli riporter. A hét folyamán Magyarországon több edzőnek is megköszönték a munkáját, ezeknek a körülményeit is megvitatják a podcast házigazdái. (x)

 

Élményeik mellett a héten lejátszott további három BL-összecsapásról is beszélgettek, feltéve a kérdést, hogy tapasztalható-e generációváltás az elitfutballban.

Bővebben figyelmet érdemelnek a Ferencváros csoportellenfelei, hiszen az FC Barcelona súlyosabb, a Juventus aránylag sima vereséget szenvedett. A katalán csapat kilátástalan helyzetben van a PSG-vel szemben, az olasz bajnok számára a portói 2–1-es vereség nem rossz eredmény, de a mutatott játéka nem volt meggyőző.

Feszegetik a témát, látva, hogy mennyi mérkőzést kellett semleges pályán rendezni, mennyire van jogosultsága az idegenben szerzett gólok szabályának.

Hazánkban is jelentős események voltak a labdarúgásban, elsősorban edzőváltás/elbocsájtás. A Lokinál történtek talán sokak számára a meglepetés erejével hatottak, Márton Gábor sorsa a Vidinél már inkább várható volt, a Honvédnál stábváltásnak lehettünk szemtanúi, ami ugyancsak érthető lépés a klubvezetés részéről, hiszen a kispestiek kiesést jelentő helyre csúsztak vissza.

A három klubnál meghozott döntések mellett semmiképpen sem lehet szó nélkül elmenni, Berkesi Judit és Hajdú B. István is szánt rá időt, elsősorban az emberi oldalát feszegetve a témának, persze a szakmai oldalt is érintik kommentátoraink, milyen nehézségekbe lehet ütközni az ilyen eseményeknél.

A heti podcast teljes adása itt hallgatható meg.

2021.02.24 20:35:59

Bajnokok Ligája B. Á./ K. T. I.

Gabriel Jesus folytatta különleges sorozatát. Bernardo Silva olyat tett, amit eddig csak háromszor City-játékosként.

2021.02.24 18:55:50

Bajnokok Ligája HARMATH ÁKOS, BACSKAI JÁNOS

A balhátvédről kiállították a mérkőzés elején Freulert, majd a hajrában győztes gólt vágott.

2021.02.23 18:37:08

Bajnokok Ligája K. T. I., V. J.

A rómaiak 21 év után jutottak el ismét az egyenes kieséses szakaszba, a kaland pedig jó eséllyel véget is ér a nyolcaddöntőben.

2021.02.23 20:15:37

Bajnokok Ligája BACSINSZKI ÁDÁM (percről percre), MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló)

Az Atlético nagyon passzív volt a bukaresti meccsen, amelyen egy klasszis megoldás döntött.

2021.02.21 20:37:38

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három klubnál meghozott döntések mellett semmiképpen sem lehet szó nélkül elmenni. (x)