nemzetisport.hu 2021.02.21 20:40 Frissítve: 2021.02.28 17:54

Fókuszban a folytatódó BL és a héten történt edzőváltások – Gurulj be lassítva is!

Kedden este az Angliában kialakult járványhelyzet miatt Budapesten, a Puskás Arénában rendezték az RB Leipzig-Liverpool Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését, amelyet a Jürgen Klopp vezette angol csapat nyert 2–0-ra. Hajdú B. István a meccs kommentátora volt, Berkesi Judit a pályaszéli riporter. A hét folyamán Magyarországon több edzőnek is megköszönték a munkáját, ezeknek a körülményeit is megvitatják a podcast házigazdái. (x)

 

Élményeik mellett a héten lejátszott további három BL-összecsapásról is beszélgettek, feltéve a kérdést, hogy tapasztalható-e generációváltás az elitfutballban.

Bővebben figyelmet érdemelnek a Ferencváros csoportellenfelei, hiszen az FC Barcelona súlyosabb, a Juventus aránylag sima vereséget szenvedett. A katalán csapat kilátástalan helyzetben van a PSG-vel szemben, az olasz bajnok számára a portói 2–1-es vereség nem rossz eredmény, de a mutatott játéka nem volt meggyőző.

Feszegetik a témát, látva, hogy mennyi mérkőzést kellett semleges pályán rendezni, mennyire van jogosultsága az idegenben szerzett gólok szabályának.

Hazánkban is jelentős események voltak a labdarúgásban, elsősorban edzőváltás/elbocsájtás. A Lokinál történtek talán sokak számára a meglepetés erejével hatottak, Márton Gábor sorsa a Vidinél már inkább várható volt, a Honvédnál stábváltásnak lehettünk szemtanúi, ami ugyancsak érthető lépés a klubvezetés részéről, hiszen a kispestiek kiesést jelentő helyre csúsztak vissza.

A három klubnál meghozott döntések mellett semmiképpen sem lehet szó nélkül elmenni, Berkesi Judit és Hajdú B. István is szánt rá időt, elsősorban az emberi oldalát feszegetve a témának, persze a szakmai oldalt is érintik kommentátoraink, milyen nehézségekbe lehet ütközni az ilyen eseményeknél.

A heti podcast teljes adása itt hallgatható meg.

2021.11.24 13:32:56

Bajnokok Ligája P. K.

Az angol bajnok Kevin De Bruyne nélkül is győzött 2–1-re, így már biztos, hogy csoportelsőként jut tovább.

2021.11.24 20:33:07

Bajnokok Ligája B. Á.

Carlo Ancelotti csapata magabiztos, háromgólos győzelmet aratott Tiraszpolban.

2021.11.24 19:08:55

Bajnokok Ligája NSO

Egy magyar sem léphetett pályára az FC Bruges ellen, nagy lépést tett a harmadik hely és az El felé a Lipcse.

2021.11.23 20:41:46

Bajnokok Ligája K. T. I.

Allegri együttese a 82. percben találta el először a londoni csapat kapuját, ekkor már hárommal vezetett az ellenfél...

2021.11.23 15:48:03

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Xavi először vezette edzőként a katalánokat a Bajnokok Ligájában, a döntetlennel a Benfica került lépéselőnybe.