C. Ronaldo- és Di María-dupla; Kassai büntetőt ítélt – Juve-iksz

Vágólapra másolva!
2013.10.02. 22:47
A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában a Real Madrid Cristiano Ronaldo és Ángel di María két-két góljával 4–0-ra nyert a Köbenhavn ellen, míg a Juventus és a Galatasaray fordulatokban gazdag meccsen 2–2-es döntetlent játszott egymással.

Cristiano Ronaldo (balra) két gólt fejelt a Köbenhavn ellen (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo (balra) két gólt fejelt a Köbenhavn ellen (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo (balra) két gólt fejelt a Köbenhavn ellen (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo (balra) két gólt fejelt a Köbenhavn ellen (Fotó: Action Images)
Cristiano Ronaldo (balra) két gólt fejelt a Köbenhavn ellen (Fotó: Action Images)

REAL MADRID (spanyol)–KÖBENHAVN (dán)

A labdarúgó Bajnokok Ligája B-csoportjában, a Real Madrid–Köbenhavn meccsen a 6. percig kellett várni az első nagy hazai helyzetre. Marcelo bal szélről érkező beadását Karim Benzema három méterről fejelte a kapu mellé. A francia csatár mentségére szóljon, hogy kicsit mögé érkezett a labda, így meglehetősen kicsavarodott helyzetből kellett fejelnie.

Azt nem mondhatjuk, hogy a Real szétszaggatta volna az istrángot a nagy rohamok közepette, de kényelmes futballal is megszerezte a vezetést. A 21. percben a Real tulajdonképpen lemásolta az első helyzetet, megint Marcelo adott be balról, csakhogy ezúttal Cristiano Ronaldo érkezett a hosszún, egy kicsit jobb ütemben, mint korábban Benzema, és közelről a kapuba fejelt. 1–0

Cristiano Ronaldónak ez volt a 25. BL-gólja a legutóbbi 21 Bajnokok Ligája-meccsén, ebben a szezonban már a negyedik (a Galatasaray ellen az 1. fordulóban triplázott), a sorozatban pedig összesen az 55. találata.

A második félidőben, a 65. percben megérkezett a második Cristano Ronaldo-gól, amivel végleg el is dőlt a meccs. A portugál újra fejjel, és megint csak három méterről volt eredményes, de ki kell emelni a gólpasszt adó Di Maríát is, aki a jobb lába mögött nyúlt át ballal, és úgy adott be (ezt hívják rabonának) a jobb oldalról. 2–0

A ponto(ka)t az i-re Di María tette fel, aki egy nagy helyzet és egy gólpassz után két gólt is szerzett a hajrában (az elsőt húsz méterről), ezzel 4–0-ra nyert a Real Madrid.

JUVENTUS (olasz)–GALATASARAY (török)

Az olasz Roberto Mancinit hétfőn nevezték ki Fatih Terim helyére a Galatasaraynál vezetőedzőnek, ma pedig már BL-meccsen kellett helytállnia új csapatával, méghozzá Olaszországban, a Juventus vendégeként.

A torinóiak az első félidőben enyhe mezőnyfölényben játszottak, többet birtokolták a labdát, több lövésük is volt – elsősorban a két szélen veszélyeztettek és próbáltak a törökök mögé kerülni a hazaiak –, gólt azonban a vendégek szereztek.

A 36. percben Didier Drogba lépett ki a Juventus védőjétől, Leonardo Bonuccitól kapott labdával. Gianluigi Buffon a kapuból kifutva még megpróbált tisztázni, de az elefántcsontparti csatár túljutott rajta, majd az üres kapuba továbbított. 0–1

Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy a hazaiaktól Mirko Vucsinicset (Fabio Quagliarella váltotta), a vendégektől Semih Kayát kellett lecserélni (Gökhan Zan) sérülés miatt.

A második félidőben az idő múlásával egyre elkeseredettebben küzdött a Juve az egyenlítésért. A torinóiak szinte minden helyzetből próbáltak tüzelni, a 70. percben már 19 kapura lövésnél tartottak, de csak hétszer találták el a kaput. Carlos Tévez, Quagliarella és Vidal is próbálkozott becsülettel, de a Galata védelme, Fernando Muslera kapussal az élen sokáig állta a sarat. A torinóiaknál az utolsó bő húsz percre az a Fernando Llorente is beállt a védő Bonucci helyére, aki eddig ebben a szezonban csak három tétmeccsen játszott.

A 78. percben Kassai Viktor játékvezető szabálytalannak ítélte meg a tizenhatoson belül Nordin Ambrabat belépőjét Quagliarellával szemben, a büntetőt pedig Arturo Vidal értékesítette. 1–1

A meccsnek azonban még közel sem volt vége, a 87. percben Andrea Pirlo beadásából Quagliarella fejelt gólt, amire a másik oldalon szinte azonnal válaszolni tudott Umut Bulut, aki egy lecsorgó labdából volt eredményes. Ezzel a Galatasaray ponttal távozhatott Torinóból. 2–2

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
REAL MADRID (spanyol)–FC KÖBENHAVN (dán) 4–0 (1–0)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Jug (szlovén)
Gólszerző: C. Ronaldo (21., 65.), Di María (72., 88.)

JUVENTUS (olasz)–GALATASARAY (török) 2–2(0–1)
Torino, Juventus Stadion. V: Kassai (magyar)
Gólszerző: Vidal (78. – 11-esből), Quagliarella (87.), ill. Drogba (36.), Umut Bulut (88.)

AZ ÁLLÁS
1. Real Madrid220010–1+96
2. Juventus20203–30 2
3. FC Köbenhavn20111–5–41
4. Galatasaray20113–8–51
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik