BL: Willi Orbán speciális sínben léphet pályára a Liverpool ellen

B. A. B., N-P. T.B. A. B., N-P. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.09. 12:46
null
Nagelsmann már jól ismeri a Puskás Aréna körülményeit (Fotó: Török Attila)
Ha jól érzi magát, Willi Orbán egy speciális sínben akár pályára léphet az RB Leipzig színeiben a Puskás Arénában a Liverpool ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Gulácsi Péteréknek a pályaválasztóként – az első meccset is Budapesten rendezték – összeszedett kétgólos hátrányt kellene ledolgozniuk. A német újságírókat egyébként a sajtótájékoztón nem a meccs, hanem Joachim Löw szövetségi kapitány távozása hozta lázba, többet közt azt is megkérdezték Julian Nagelsmann vezetőedzőtől, hogy vajon Jürgen Klopp lesz-e Löw utódja.

Julian Nagelsmann először a sérültek állapotáról beszélt, köztük Willi Orbánról, akiről elmondta: műtétje olyannyira sikeres volt, hogy hétfőn már a csapattal edzett, és ha szerdán is jól érzi magát, akkor egy speciális sínben, de pályára léphet a Liverpool ellen.

Németországot most természetesen Joachim Löw szövetségi kapitány távozása tartja lázban, aki az Európa-bajnokság után nem folytatja a munkát a válogatottnál. A sajtótájékoztató első kérdése így nem is a meccsre, hanem rögtön erre vonatkozott.

„A hír meglepett, az már nem annyira, hogy ezt kapom első kérdésnek. Löw nagyon sikeres időszakot töltött a válogatott élén, csodálatos karrier ez, amit még a nyáron megkoronázhat az Eb-n. Nagyon kíváncsi vagyok, hol folytatja utána.”

A biztonság kedvéért ezután még arról is megkérdezték, hogy az ellenfél menedzsere, vagyis Jürgen Klopp lesz-e a következő kapitány, amiről természetesen azt mondta, hogy erről kollégáját kellene megkérdezni.

Azért a BL-nyolcaddöntőről is esett néhány szó:

„Ismerjük már a várost, a stadiont, a körülményeket. A továbbjutáshoz három gólt kellene szereznünk, vagyis rizikót kell vállalnunk, viszont gólt meg nem szabad kapnunk. Kockázatos lesz, nehéz feladat vár ránk. Hiába van a Liverpool a bajnokságban rossz formában, a BL teljesen más – ezt nem szabad elfelejtenünk, ha tovább szeretnénk jutni. Ők vannak a párharcon belül jobb helyzetben, de szeretnénk jobban teljesíteni, mint az első meccsen. Meglátjuk, ez elég lesz-e, de hiszünk magunkban. Ez az a meccs, ami előtt semmi szükség nincs motivációs videókra, mindenki pontosan tudja, mekkora a tét, milyen őrült dolgok történhetnek meg amúgy is.″

A lipcseiek amerikai játékosa, Tyler Adams is arra hívta fel a figyelmet, hogy nem a Liverpool rossz eredményeiből kell kiindulni.

„Még a legerősebb csapatok esetében is elkerülhetetlen a hullámvölgy, nem lehet hónapokon keresztül csúcsformában futballozni. Kívülről talán sebzett vadnak tűnik az ellenfél, de a játékoskeret minősége és a nemzetközi rutin továbbra is mellette szól, a Liverpool tudja, hogyan kell futballozni ilyen helyzetben az európai porondon. Mi annyit tehetünk, hogy a saját játékunkat nyújtjuk, minél több helyzetet alakítunk ki, és gólokat szerzünk. A támadósorunkban megvan a kellő kvalitás ehhez, de mindenkinek csúcsformában kell futballoznia ahhoz, hogy elérjük a célunkat.”

A Liverpool és az RB Leipzig szerda este 9 órától találkozik a Puskás Arénában a BL-nyolcaddöntő visszavágóján.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK

Március 9., kedd
21.00: Juventus (olasz)–FC Porto (portugál) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: Borussia Dortmund (német)–Sevilla (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Március 10., szerda
21.00: Liverpool (angol)–RB Leipzig (német) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–FC Barcelona (spanyol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Március 16., kedd
21.00: Manchester City (angol)–Borussia Mönchengladbach (német)
21.00: Real Madrid (spanyol)–Atalanta (olasz)
Március 17., szerda
21.00: Bayern München (német)–Lazio (olasz)
21.00: Chelsea (angol)–Atlético Madrid (spanyol)

ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Február 16., kedd

RB Leipzig (német)–Liverpool (angol) 0–2 (Szalah 53., Mané 58.)
FC Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4 (Messi 27. – 11-esből, ill. Mbappé 32., 65., 86., Kean 70.)
Február 17., szerda
FC Porto (portugál)–Juventus (olasz) 2–1 (Tarami 2., Marega 46., ill. Chiesa 83.)
Sevilla (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2–3 (Suso 7., L. de Jong 84., ill. Dahoud 19., Haaland 27., 43.)
Február 23., kedd
Lazio (olasz)–Bayern München (német) 1–4 (J. Correa 49., ill. Lewandowski 9., Musiala 24., Sané 42., Acerbi – öngól 47.)
Atlético Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 0–1 (Giroud 71.)
Február 24., szerda
Borussia Mönchengladbach (német)–Manchester City (angol) 0–2 (Bernardo Silva 29., Gabriel Jesus 65.)
Atalanta (olasz)–Real Madrid (spanyol) 0–1 (F. Mendy)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik