Sokba kerültek a lipcsei hibák, a Liverpool nyert a Puskás Arénában

Vágólapra másolva!
2021.02.16. 20:50
Könyörtelenül kihasználta a hatalmas védelmi hibákat a Liverpool az RB Leipzig elleni BL-nyolcaddöntős párharc első mérkőzésén, és 2–0-s sikerével a kiesés szélére sodorta Gulácsi Péter és Willi Orbán (meg Szoboszlai Dominik) csapatát.
A Liverpool örülhetett a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
A Liverpool örülhetett a Puskás Arénában (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
RB LEIPZIG (német)–LIVERPOOL (angol) 0–2 (0–0)

Budapest,Puskás Aréna,zárt kapuk mögött.Vezette:Vincic (szlovén)
RB LEIPZIG:Gulácsi – Mukiele (Orbán, 64.), Klostermann, Upamecano, Angelino – Sabitzer, A. Haidara (Poulsen, 64.), Kampl (Hvang Hi Csan, 73.) – Nkunku, Olmo, T. Adams.Vezetőedző:Julian Nagelsmann
LIVERPOOL:Alisson– Alexander-Arnold, Kabak, J. Henderson, A. Robertson – Thiago Alcantara (Oxlade-Chamberlain, 72.), Wijnaldum, C. Jones – Szalah (N. Williams, 90.), Firmino (Shaqiri, 72.), Mané.Menedzser:Jürgen Klopp
Gólszerző:Szalah (53.), Mané (58.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Puskás Aréna után a Szusza Ferenc Stadionnal is megismerkedett az RB Leipzig.

A Liverpool elleni BL-nyolcaddöntő előtti utolsó átmozgató edzést kedd délelőtt az Újpest FC stadionjában tartotta játékosainak Julian Nagelsmann vezetőedző, majd ezt követően a csapat visszatért az elegáns fővárosi hotelbe, s ott hangolódott az esti összecsapásra.

A kora esti órákban aztán mindkét együttes busza begördült a Puskás Arénához, s arra talán még az angolok sem számítottak, hogy az egyik bejáratnál a maroknyi magyar Liverpool-szurkoló egy méretes Mohamed Szalah-figurával várja az együttest szállító járművet – hiába, a mostani helyzetben már azt is meg kell becsülni, ha legalább a kedvenceket szállító buszra lehet vetni néhány pillantást. Negyven perc volt hátra a mérkőzésig, amikor a kezdőcsapatba jelölt Gulácsi Péter kikocogott melegíteni az impozáns stadion gyepszőnyegére, míg a másik magyar válogatott labdarúgó, az egyébként többnyire kezdőként lehetőséget kapó Willi Orbán ezúttal a kispadról várta a kezdő sípszót.

A meccset a Liverpool indította agresszívabban, azonnal letámadta ellenfelét, de már az ötödik percben kiderült, mi történik, ha kiszabadul a nyomás alól a német együttes. Akkor Angelino maradt üresen a bal szélen, beadása után Dani Olmo a jobb alsó sarkot vette célba fejjel, és Alisson helyett a kapufának kellett hárítania. Az első negyedóra végén aztán a mezőnyfölényben futballozó vendégek kerültek helyzetbe, Trent Alexander-Arnold pazar kiugratása után az egyiptomi támadó szerezhetett volna vezetést csapatának, de a remek ütemben kimozduló Gulácsi Péter védte a közeli löbbölést. Később labdavesztés utáni kontránál Sadio Mané fejelt fölé Nordi Mukiele szorításában, majd a magyar kapus tisztázott lábbal az afrikai támadó elől. A labda viszont Andy Robertsonhoz került, aki a felezővonal környékéről célba vette az üresen maradó kaput, és bár Gulácsi nagyot vetődött, hogy elérje a léc alá tartó labdát, az emelés néhány centivel elkerülte a kaput – a rosszul talajt fogó kapus vállát viszont rövid ideig ápolni kellett. A mezőnyfölényben futballozó Liverpool csak egy – jogosan – meg nem adott gólig jutott, így gól nélküli első félidő után vonultak pihenőre a felek.

A fordulás után villámgyorsan vezetést szerezhetett volna a német együttes, Dani Olmo remek kiugratása után Christopher Nkunku került ziccerbe, ám az utóbbi időben többször bizonytalankodó brazil kapus ezúttal nagyot védett. A kimaradt lehetőségért nagy árat fizetett az RB Leipzig, a csapatkapitány Marcel Sabitzer a saját térfelén eladta a labdát, a hibával ráadásul ziccerbe hozta Mohamed Szalahot, aki senkitől sem zavartatva a bal alsó sarokba lőtt.

Néhány perccel később úgy tűnt, nemcsak a meccset, a párharcot is eldönti a szigetországi együttes. Ezúttal Nordi Mukiele hibázott hatalmasat Curtis Jones előrevágott labdája után, aminek következtében ezúttal Sadio Mané került szemtől szembe a kapuval, és ő sem az a típus, akinek ilyenkor megremeg a lába.

A Liverpool góljait itt tekintheti meg!

Kétgólos hátrányban Willi Orbán is pályára lépett, de ekkor már roppant nehéz helyzetben volt a Leipzig, amely hiába próbált szépíteni, a pontosság, a kapu előtti koncentráció hiányzott játékosaiból. Az „idegenbeli” győzelemnek köszönhetően a Liverpool rendkívül kényelmes helyzetből várhatja a március 10-i visszavágót – ám a járványhelyzet miatt korántsem biztos, hogy a találkozót Liverpoolban rendezik meg.0–2

A MÁSIK MAI MÉRKŐZÉSEN
FC Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 1–4 (Messi 27. – 11-esből, ill. Mbappé 32., 65., 86., Kean 70.)

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. PERC: MI MARADT KI? Hvang remek indítást kapott, de a jobb sarok mellé emelt.

Három perc a ráadás.

90. PERC: Neco Williams is kap néhány percet, Szalah ment le.

83. PERC: Most ott tudta tartani a Leipzig a labdát a Pool kapuja előtt, balszerencsére Klostermannra jött ki a lövés. Inkább nem írjuk le, hol landolt a labda...

81. PERC: Záporoznak a sárga lapok, Henderson lerántásért kapott egyet.

76. PERC: Olmo többször is visszahúzta Manét, ez is sárga.

73. PERC: Kamplt Hvang váltja.

72. PERC: Klopp is változtat, Firminónak és Thiagónak ennyi volt, Shaqiri és Oxlade-Chamberlain a pályán.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

69. PERC: Kabak sem akar lemaradni, Poulsenre csúszott rá.

66. PERC: Angelino kapott sárga lapot, Jones-nak rúgott oda.

64. PERC: Kettős csere a németeknél, Mukiele helyére Orbán érkezik, Haidarát Poulsen váltja.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

62. PERC: Újabb lipcsei lehetőség, ezúttal Olmo lövését blokkolták.

61. PERC: Angelino kissé kisodródott helyzetben kapta a labdát, nem találta el a kaput.


58. PERC: GÓÓÓL! ELKÉPESZTŐ, ÚJABB ÓRIÁSI HIBA! A hosszú indításnál Mukiele elesik, Mané pedig Szalahhoz hasonlóan kíméletlen: a szenegáli a jobb alsót választotta (0–2).


53. PERC: GÓÓÓL, VEZET A LIVERPOOL! Sabitzer óriásit hibázott, hátrafelé passzolt labdájára lecsapott Szalah, aki kíméletlenül kihasználta a ziccert, kilőve a bal alsót. Gulácsinak esélye sem volt (0–1).

52. PERC: Nkunku könyökölt oda Kabaknak, jogos a sárga lap.

47. PERC: Olmo kiváló ütemben ugratta ki Nkunkut, Alisson még bele tudott kapni a francia lövésébe. Nagy helyzet és nagy védés volt!

46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

ELSŐ FÉLIDŐ

A Barcelona–PSG 1–1-re áll a szünetben,Lionel Messi tizenegyesből szerzett góljára Kylian Mbappé válaszolt. A mérkőzés tudósítását itt követheti!

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

45+1. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás.

38. PERC: Ismét Angelino okozott gondot a liverpooliaknak, beadása után Olmo fejese szállt el a kapu felett.

36. PERC: Hiába fejelt Firmino a kapuba, Mané az alapvonalon túlról kanalazta vissza a labdát a beadás előtt.


32. PERC: Életveszélyesek a liverpooli kontrák: Mané kapott remek indítást, Gulácsi kiválóan jött ki, de éppen Robertsonhoz tisztázott, aki a labdaátvétel után az üres kapu felé emelt. A próbálkozás éppencsak nem hullott be, a vetődő Gulácsi viszont a kapuba esett – szerencsére nem komoly a baj, a magyar futballista folytatni tudja a játékot.

30. PERC: Angelinót rendre üresen találja meg a bal szélen a labda, erős és lapos beadását Henderson vágta szögletre.

24. PERC: Hiába volt létszámfölényben a lipcsei védelem, a Pool így is veszélyeztetett: Szalah beadása után Mané fejelt kapu fölé.

17. PERC: Ügyes adogatás és szép súlypontáthelyezés lipcsei részről, melyet Sabitzer remek labdakezelése és a jobb alsóba tartó lövése követett – Alisson odaért, ki sem jött róla a labda.


15. PERC: Alexander-Arnold védelem mögé belőtt labdájával Szalah találta magát ziccerben, Gulácsi jó helyezkedéssel nagyot védett.

13. PERC: Upamecano labdaeladása után Szalah iramodhatott meg a saját térfeléről, viszont a centerezés nem sikerült, Firmino mögé jött a passz, így Klostermann megkaparintotta a labdát.

(Fotó: Török Attila)
(Fotó: Török Attila)

10. PERC: Angelino pocsék bedobására azonnal lecsapott a Liverpool, Szalah passzába azonban belelépett Upamecano, így megúszta szöglettel a német együttes. A sarokrúgás csak egy gyenge fejesre volt jó.

6. PERC: Az első sárga lapok, Mukiele, majd nem sokkal később Haidara is figyelmeztetésben részesült.

5. PERC: AZ ELSŐ NAGYOBB LEHETŐSÉG! Szépen vitte végig a támadást a Leipzig, Angelino a bal szélről visszafelé adott középre, a bevetődő Olmo fejese a jobb kapufán csattant, majd végiggurult a gólvonal előtt.

Gulácsi Péter a 23. mérkőzését játssza a Bajnokok Ligájában, ezzel immár egyedüli magyar rekorder.

1. PERC: Szalah nyitott területet Alexander-Arnoldnak, az angol jobb bekk beadását Upamecano tisztázta a kapu elől.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! Az RB Leipzig indította útjára a labdát.

Érkeznek a csapatok, fehér-piros szerelésben az RB Leipzig, feketében, némi pink beütéssel a Liverpool.

A Barcelona–PSG tudósítását itt tekintheti meg!

A mérkőzés játékvezetője a szlovén Slavko Vincic.

A mai menü

A németeknél Szoboszlai Dominik, Emil Forsberg, Fabrice Hartmann és Konrad Laimer, az angoloknál Diogo Jota, Fabinho, Joe Gomez, Joël Matip, Naby Keita és Virgil van Dijk nem bevethető sérülés miatt.

A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A TELJES MÉRET MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A Liverpool 1966 március elsején játszott először Pesten európai kupameccset – íme a Népsport beszámolója a meccs napján.

A Liverpoolnak is tetszik a helyszínválasztás

Mint ismert, a párharc első felvonását Budapesten rendezik meg, de továbbra is kérdéses, hol lesz a március 10-én esedékes visszavágó. A Kicker szerint az UEFA arra kérte a házigazda Liverpoolt, hogy keressen Anglián kívüli helyszínt is. Bővebben itt!

A Leipzig magyarul is beharangozta a Liverpool elleni meccsét.

Willi Orbán, a lipcseiek magyar válogatott védője lapunknak adott interjújában beszélt a Liverpool félelmetes támadósoráról, a nyerő taktikáról, az edzők párharcáról, valamint saját formájáról is. Bővebben itt!

... és Willi Orbán is melegít (Fotók: Török Attila)
... és Willi Orbán is melegít (Fotók: Török Attila)
Gulácsi Péter...

Hétfő délelőtt, a budapesti indulás előtt tartotta meg a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóját az RB Leipzig, az online konferencián Julian Nagelsmann vezetőedző mellett Gulácsi Péter, a magyar válogatott és a lipcseiek kapusa válaszolt az újságírók kérdéseire. Bővebben itt!



A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Köszöntjük kedves olvasóinkat az RB Leipzig–Liverpool Bajnokok Ligája-mérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik