BL: Vicc, hogy újrarúgatták a büntetőt – Bellingham

Vágólapra másolva!
2023.03.08. 08:01
null
Jude Bellingham szerint együtt kell élni a bíró döntésével (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, a Chelsea 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 2–1-es összesítéssel az angolok jutottak tovább. A mérkőzést követően a Dortmund részéről a vitatott büntetőt kérte számon Jude Bellingham. A Chelsea menedzsere, Graham Potter, valamint a tizenegyest értékesítő Kai Havertz a továbbjutás fontosságát emelte ki.

A Chelsea a második félidő elején büntetőt kapott, miután a labda Marius Wolf karját találta el. Kai Havertz a kapufát találta el, azonban kapott egy második lehetőséget. A mérkőzés után Jude Bellingham, a Borussia Dortmund támadója elmondta: nem érti, miért volt tizenegyes.

Nem néztem meg újra az esetet. Elég közelről láttam, nem tudom, hová kellett volna raknia Wolfnak a kezét, olyan közelről jött a labda. Nem akarok bajba kerülni. Vicc, hogy újrarúgatták a büntetőt. Minden alkalommal előfordul hasonló. Ilyen a játék és a bíró ezt a döntést hozta, nekünk pedig együtt kell élni ezzel” – mondta a 19 éves játékos a BT Sportnak.

„Úgy éreztem, hogy sokkal veszélyesebbek és intenzívebbek voltak, mint mi. Megnéztem a labdabirtoklási statisztikákat, és azok szerint nálunk volt többet a labda, de nem így éreztem. Csalódást keltő, hogy hazai pályán kontrolláltuk a mérkőzést, de most ők voltak a céltudatosabbak” – tette hozzá Bellingham.

Emre Can, a vendégek középpályása szerint az angolok nyomást helyeztek rájuk.

„A Chelsea kénytelen volt ránk támadni, és ezt jól csinálta, különösen az első félidőben. A második játékrészben volt néhány jó lehetőségünk – például Bellinghamnek is –, de nem alakítottunk ki elég lehetőségét.”
A német válogatott játékos kiemelte, hogy Julian Brandt elvesztése nehéz volt, hiszen az elmúlt időszakban kulcsjátékossá nőtte ki magát Dortmundban.

A Dortmund vezetőedzője, Edin Terzic elismerte, hogy a Chelsea jobban teljesített.

Azt kell mondanunk, hogy a két meccs alapján a Chelsea megérdemelte a továbbjutást. Mi is megérdemeltük volna, mert két nagyon kiegyenlített mérkőzés volt – kezdte a 40 éves szakember a mérkőzés utáni sajtótájékoztatót. – Nehéz elfogadni ezt az eredményt, nagyon csalódottak vagyunk, mert két nagyon szoros mérkőzést játszottunk. A második félidőben nagyon domináns teljesítményt nyújtottunk és sok lehetőséget alakítottunk ki, azonban ez nem volt elég.”

Nem akarok a játékvezetőről beszélni, nehéz döntés volt, de ez van. Az első tíz percben érezni lehetett a Chelsea és a stadion erejét, utána azonban visszajöttünk a meccsbe. Voltak lehetőségeik nekik is, nekünk is. A BL ezen szakaszában ha nem használod ki a lehetőségeid, akkor nem jutsz tovább” – zárta gondolatait Terzic.

Raheem Sterling, a Chelsea első gólját szerző támadó úgy nyilatkozott, hogy az első gól indította el őket az úton, azonban a szerencse is faktor volt.

„Ez hatalmas teljesítmény volt. Mostanában nem volt szerencsénk és ma este úgy éreztük, hogy csapatként képesek vagyunk rá. Kai megcsinálta
– emelte ki Havertzet a 28 éves angol támadó – Sokszor láttam őt büntetőt lőni az edzéseken, és annyira magabiztos voltam. Tudtuk, hogy be fogja lőni.”

Sterling biztos volt Havertzben, a képek alapján azonban úgy tűnt, hogy a Chelsea menedzsere, Graham Potter kevésbé volt biztos játékosában.

„Vagy Havertz vagy Reece James volt az opció. Néha a pályán lévő játékosoknak kell érezniük és nekik kell dönteniük. Bízunk Kaiban. Előfordul, hogy kihagyod, örültem – még ha nem is néztem –, amikor hallottam a szurkolókat. A két meccs alapján megérdemelten jutottunk tovább. Az asszisztensünk, aki jobban ismeri a szabályokat, mint én, elmagyarázta nekem, miért rúgatták újra. Egy kis szerencsénk volt, azt hiszem.”

Őszintén szólva nem tudom, hogy mit érzek. Feszült volt a vége, de fantasztikusan játszottunk. Fontos volt, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk, ne hagyjuk, hogy támadást építsenek. Magasan letámadtunk, hogy minél korábban visszaszerezzük a labdát. Nem volt könnyű, mert a Dortmund egy topcsapat” – zárta gondolatait Potter.

A büntetőt másodjára értékesítő Kai Havertz a továbbjutás fontosságát emelte ki a BT Sportnak.

„Az elmúlt két hét kemény volt számunkra, mivel sok meccset vesztettünk el. A Bajnokok Ligája kiemelten fontos, ez az utolsó sorozat, amiben részt veszünk, emiatt mindent bele kell adnunk. Megmutattunk a karakterünket. Újra meg akarjuk nyerni a BL-t, erre kell építenünk és meccseket kell nyernünk a Premier League-ben.”

„Természetesen ideges voltam, de betaláltam és ez a legfontosabb. Próbáltam várni és nézni a kapust, láttam hogy ugyanarra az oldalra megy másodszor is. A második egy kicsit könnyebb volt” – mondta a büntetőjéről Havertz.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Chelsea (angol)–Borussia Dortmund (német) 2–0 (1–0)
London,Stamford Bridge,38 882néző.Vezette:Makkelie (holland)
Chelsea:
Kepa – Koulibaly, W. Fofana, Cucurella – R. James, Kovacic (Pulisic, 82.), Enzo Fernández (Zakaria, 87.), Chilwell – Sterling (Loftus-Cheek, 83.), Joao Félix (C. Gallagher, 67.) – Havertz. Menedzser: Graham Potter
Dortmund:Meyer – M. Wolf, Süle, N. Schlotterbeck, R. Guerreiro – Can, Özcan (Jamie Bynoe-Gittens, 64.) – Brandt (Reyna, 5.), Bellingham, Reus – Haller (Malen, 77.).Vezetőedző:Edin Terzic
Gólszerző:Sterling (44.), Havertz (53. – 11-esből)

Továbbjutott: aChelsea, 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik