BL: Sok gólt lövök és sok helyzetet is hagyok ki – Mbappé

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.07. 09:57
null
Két gól Mbappétól az első fordulóban (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában a Paris Saint-Germain Kylian Mbappé duplájával 2–1-re legyőzte a Juventust a H-csoportban. Az UEFA honlapján szemléztük a két vezetőedző, a francia támadó, valamint Danilo értékelését.

 

„Voltak jó időszakaink az első félidőben, és megérdemelten tettünk szert kétgólos vezetésre – nyilatkozta a PSG trénere, Christophe Galtier. – Ugyan néha engedtük őket, összességében meg vagyok elégedve a játékunkkal.”

Elmondta, hogy jó lett volna, ha egy harmadik góllal lezárták volna a meccset, mert így vissza tudott jönni a Juventus, és nyílttá tette a találkozót. Megdicsérte a két gólt szerző Mbappét, de a nagy hármas másik két tagjáról is elismerően beszélt, valamint a bekkek és a támadók jó kapcsolatára is felhívta a figyelmet.

A két gólt szerző Kylian Mbappé így látta a meccset.

„Volt egy kis különbség az első harmincöt perc és a második játékrész között. Tudjuk, hogy vannak gyenge pontjaink. A kimaradt helyzetem kettő-nullánál? Sok lehetőséget hagytam már ki életemben. Sok gólt lövök és sok helyzetet is hagyok ki. Az ilyen dolgok megtörténnek. Nem a kihagyott helyzetekkel bünteted a csapatod, hanem azzal, ha ezeken pörögsz. Vannak dolgok, amiken dolgoznunk kell, de ez természetes, mivel a Bajnokok Ligájában játszunk. Ha könnyű lenne, már megnyertük volna” – árulta el.

„Új szerepköröm van a csapatban. Az edző azt szeretné, hogy legyek a támadások fókuszpontja és kerüljek a védelem mögé, ugyanakkor azt is kéri tőlem, hogy lépjek vissza, s Leo és Neymar között kapcsolatot teremtsek. Igyekszem a lehető legjobban alkalmazkodni ehhez” – mondta.

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri a vereség ellenére sem volt elégedetlen a látottakkal.

„Úgy kell tekintenünk erre, mint egy elszalasztott lehetőségre, még akkor is, ha jól játszottunk. Több akciót kellett volna vezetnünk a bal oldalon, mert a PSG-nek gondjai akadtak, amikor ott támadtunk. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell, és dolgozunk is ezen. A sérültek visszatérése ezen segíthet majd.”

„A srácoknak jó volt a hozzáállásuk. Az ilyen csapatok ellen az a legnehezebb, ha nincs nálad a labda – jelentette ki. – Az első félidőben túl félénkek voltunk, de a másodikra felfejlődtünk. A két kapott gól annak ellenére is elkerülhető lett volna, hogy Neymar és Messi is a csapatukban van.”

„Nagyon erősek voltak az első játékrészben, de amint kaptak egy gólt, kizökkentek. Ez sokat elárul a lelki erejükről” – fűzte hozzá, ugyanakkor meg is dicsérte a párizsiakat. Szerinte a PSG fantasztikus együttes nagyszerű játékosokkal, akiknek számos lehetőségük volt a gólszerzésre.

A Juve védője, Danilo a csapatát méltatta.

„Kérdem én, hogy miért hitték azt az emberek, könnyű dolga lesz a PSG-nek? Minden nap keményen dolgozunk azért, hogy minden mérkőzést megnyerjünk. Az első húsz percet leszámítva megmutattuk, hogy van karakterünk, büszkeségünk és minőséget képviselünk. Innen kell kezdenünk a következő meccsünkön. Azt hiszem, hogy nagyon erős csapattá tudunk válni.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
H-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–Juventus (olasz) 2–1 (2–0)
Párizs,
Parc de Princes, 47 400 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
PSG:
G. Donnarumma – Kimpembe, Sergio Ramos, Marquinhos – Hakimi (Mukiele, 78.), Vitinha (Danilo Pereira, 78.), Verratti (Renato Sanches, 87.), Nuno Mendes – Messi (Carlos Soler, 84.), Mbappé, Neymar. Vezetőedző: Christophe Galtier
Juventus: Perin – Danilo, Bonucci, Bremer – Cuadrado (De Sciglio, 74.), Miretti (McKennie, a szünetben), Paredes, Rabiot (Kean, 87.), Kosztics – Milik (Locatelli, 68.), Vlahovics. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Gólszerző: Mbappé (5., 22.), ill. McKennie (53.)

A csoport másik mérkőzésén
Benfica (portugál)–Maccabi Haifa (izraeli) 2–0 (Rafa Silva 50., Álex Grimaldo 55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik