BL-selejtező: nyert a CFR és a Dinamo Zagreb, ikszelt a Celtic

CS. M., B. M.CS. M., B. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.20. 22:41
null
A horvát Gabriel Debeljuh duplázni tudott a CFR meccsén (Fotó: Getty Images)
A kolozsvári CFR 2–1-re nyert idegenben a gibraltári Lincoln ellen, míg a moldovai Sheriff Tiraspol szintén vendégként 1–0-ra győzte le az örmény Alaskertet a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A horvát Dinamo Zagreb 2–0-ra nyert otthon Lang Ádám csapata, a ciprusi Omonia ellen, az osztrák Rapid Wien 2–1-es sikert aratott a cseh Sparta Praha felett, a skót Celtic 1–1-es döntetlent játszott a dán Midtjyllanddal.

Az örmény Alaskert és a moldovai Sheriff Tiraspol mérkőzésén csupán egy gól esett, amit a vendégek játékosa, Luvannor Henrique de Sousa szerzett a 83. percben (0–1). Az előzetesen is esélyesebbnek tartott moldovai csapat így magabiztosan várhatja a visszavágót a bajnoki ágon.

Majdnem belefutott egy váratlan pofonba Gibraltáron a román bajnok CFR, a kolozsvári csapat ugyanis a szünetben még hátrányban volt a Lincoln Red Imps ellen. A hazaiak az első félidőben jóval veszélyesebben futballoztak, Giedrius Arlauskisnak, a CFR kapusának már az 1. percben bravúrral kellett védenie Kike Gómez közeli lövését, majd a 16. percben Liam Walker bombáját.

Közvetlenül szünet előtt Walker mélységi passza kijátszotta a kolozsvári lescsapdát, és Marco Rosa tíz méterről a bal alsó sarokba lőtt, de a második félidőre már elfogyott a Lincoln ereje és lendülete. Gabriel Debeljuh hat perc alatt egymaga megfordította a meccset, a horvát csatár előbb Runar Mar Sigurjónsson előreívelése után fejelte a feleslegesen kimozduló kapus fölött a hálóba a labdát, majd Bernardo Lopes figyelmetlen hazaadását elcsípve lőtt a jobb alsó sarokba (1–2).

A horvát Dinamo Zagreb a ciprusi Omonia ellen lépett pályára otthon. A zágrábiak az első félidőben nem tudtak gólt szerezni, sőt sok helyzetet is engedtek ellenfelüknek, a második játékrészben azonban kétszer is betaláltak Lovro Majer és Kristijan Jakic révén. A hazaiak kétgólos sikert arattak, így várhatják az idegenbeli visszavágót (2–0). A vendégek védője, a magyar válogatott Lang Ádám végig pályán volt.

Az osztrák Rapid Wien már a 3. percben hátrányba került a cseh Sparta Praha ellen – Ladislav Krejcí volt eredményes. A folytatásban a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de sokáig nem tudtak betalálni. A 63. percben aztán megtört a jég és az egyenlítést követően tíz perc sem telt el, amikor már a bécsiek vezettek 2–1-re, s ez is lett a vége.

A skót Celtic – melyet tavaly a Ferencváros búcsúztatott a BL-selejtezőből – a dán Midtjylland ellen lépett pályára otthon. A 39. percben vezetéshez jutottak a skótok, de öt perccel később, Nir Bitton második sárga lapja után emberhátrányba kerültek. Sokáig nem örülhetett a dán csapat, hiszen az 56. percben Anders Dreyer is megkapta a második lapját, így már mindkét félnek csak 10 játékosa maradt a pályán. A Midtjyilland aztán egyenlített a 66. percben, s ez lett a végeredmény (1–1).

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

Alaskert (örmény)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 0–1
Lincoln Red Imps (gibraltári)–CFR Cluj (Kolozsvár, romániai) 1–2
Ferencváros–FK Zalgiris Vilnius (litván) 2–0
Dinamo Zagreb (horvát)–Omonia (ciprusi) 2–0
NEM BAJNOKI ÁG
Rapid Wien (osztrák)
–Sparta Praha (cseh) 2–1
Celtic FC (skót)–FC Midtjylland (dán) 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik