BL: robbanás a Dortmund csapatbuszánál! Szerdára halasztották a meccset!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.11. 20:30
Szerda 18.45 órára halasztották a Dortmund–Monaco BL-negyeddöntőt, mivel a német csapatot szállító busz közelében három robbanószerkezet felrobbant kedden. Marc Bartra könnyebb sérülést szenvedett, ami miatt kórházba kellett szállítani.

„Bombarobbanás volt a csapatbusznál a csapat szállodájánál. A játékosok biztonságban vannak, nincs veszély a stadionban. További információk hamarosan” – írta Twitterén a Dortmund. „Bombarobbanás volt a csapatbusznál a csapat szállodájánál. A játékosok biztonságban vannak, nincs veszély a stadionban. További információk hamarosan” – írta Twitterén a Dortmund.


A klub a közösségi médiában tájékoztatta a fejleményekről a világot, krízisstáb állt fel a stadionban, és azt kérték mindenkitől, hogy őrizze meg a nyugalmát. Nem sokkal később jelentették, hogy nincs vészhelyzet a stadionban.


HALASZTÁS

Az Európai Labdarúgó-szövetség 20.30-ra ígérte a döntést a mérkőzés megrendezésével kapcsolatban, ekkor pedig jött is a hír, holnapra halasztják a párharc első felvonását.

Szerdán kerül sor a mérkőzésre! 18.45-től


A dortmundi hangosbemondón közölték a halasztást, és mindenkitől azt kérték, maradjanak nyugodtak, hogy biztonságosan menjen végbe a stadion kiürítése.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)

HÁROM SZERKEZET OKOZTA A ROBBANÁST

A helyi rendőrség megerősítette, röviddel az után, hogy a csapatbusz elindult a szállodából, a közelben három robbanószerkezet robbant fel. A rendőrség késő este sajtótájékoztatót tartott, melyen elhangzott, célzott támadás történt a dortmundiak ellen, a háttér azonban egyelőre tisztázatlan. A helyszínen találtak egy levelet, ezzel kapcsolatban azonban nem hangzott el további konkrétum. Részletek a sajtótájékoztatóról itt!

BARTRA MEGSÉRÜLT

A Bild azt írta, könnyebben sérült meg Marc Bartra, akit kórházba kellett szállítani. A német Sport1 beszámolója szerint a betörő ablaküveg sértette meg a kezét. Később a Borussia Dortmund Twitter-oldalán erősítette meg, hogy Bartrát műteni kell, miután eltörött a jobb csuklója, amelyből egy idegen testet is el kell távolítani.

Ezt Piszczekre hivatkozva mások is leközölték


Később a Dortmund is megerősítette a hírt, mielőbbi felépülést kívánva játékosának


REAKCIÓK

Jérome Boateng reméli, mindenki rendben van


A Barcelona minden segítséget felajánl korábbi játékosának, a Dortmundnak és a klub szurkolóinak

A Monaco szurkolói rendkívül szimpatikus módon „Dortmund, Dortmund” skandálással biztosították együttérzésükről a hazai csapatot, amely megköszönte a szép gesztust

További reakciókat ide kattintva olvashat!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Dortmund (német)–Monaco (francia) szerda 18.45

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik