BL: Rendben, sajnálom, megpróbáltuk – Tuchel a győzelem után

MTI/B. L.MTI/B. L.
Vágólapra másolva!
2020.11.25. 10:58
null
A német tréner dühösen reagált a párizsi gyenge csapat játékát firtató kérdésekre (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain 1–0-ra nyert otthon az RB Leipzig ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, de nem játszott jól, Thomas Tuchel vezetőedzőnek pedig érzékelhetően nem estek jól az ezt firtató kérdések a találkozót követő sajtótájékoztatón.

 

„Rendben, sajnálom, megpróbáltuk” – reagált dühösen a játék minőségét erőltető felvetésekre. A német tréner szerint nehéz a helyzetük, sérültjeik is vannak, viszont akik pályára léptek, mindent megtettek, hogy eredményesek legyenek. A PSG a 11. percben Neymar büntetőjével került előnybe, ezután viszont a lipcsei csapat többet birtokolta a labdát, és sokkal több helyzetet alakított ki a párizsiak kapuja előtt.

„Nagyon jól tudom, hogy többet várnak a PSG-től, de ha a lényeget nézzük, a jelenlegi helyzetünkben győzelemre volt szükségünk és van egy győzelmünk” – mondta Tuchel.

A párizsi csapat ezzel pontszámban beérte a magyar válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán együttesét, és meg is előzi, három ponttal lemaradva az éllovas Manchester Unitedtől.

Tuchel úgy fogalmazott, az ő célja az, hogy az összetartást, az egységet és a lelkesedést fenntartsa, és ebben a „nehéz helyzetben” a PSG számíthat a csapaton belüli szolidaritásra.

Arra a megállapításra, hogy a PSG nem olyan erős, mint az előző idényben, azt válaszolta nagyszerű szakértői kérdés, melyet egy héten át vitathatnának meg.

„Ha kiváló teljesítményt nyújtunk, de kikapunk, az jobb? Miért játszottunk ma? Ezzel a csapattal, a sérültekkel, mire számítottak? Kihívás volt nyerni és nyertünk” – hangoztatta.

Tuchelnek, aki a szurkolók és a média kereszttűzében egyre inkább elszigetelődik Párizsban, júniusban jár le a szerződése.

A csoport másik mérkőzésén a Manchester United 4–1-re verte a vendég Basaksehirt, és ezzel éllovas maradt, valamint nagyon kedvező helyzetbe került a továbbjutást illetően. Ole Gunnar Solksjaer vezetőedző dicsérte a játékosait, akik közül Bruno Fernandes két góllal vette ki a részét a sikerből.

„Úgy éreztem, hogy az első pillanattól fogva egyértelmű volt a szándékunk, a futballisták élvezték a meccset, amire számíthattunk, hiszen ez egy BL-találkozó volt az Old Traffordon” – mondta a norvég szakember, aki különösen elégedett volt azért, mert szerinte szép gólokat lőttek.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

H-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–RB Leipzig (német) 1–0 (1–0)
Párizs, Parc de Princes, zárt kapuk mögött. Vezette: Makkelie (holland)
PSG: Navas – Florenzi, Diallo, Marquinhos, Bakker – A. Herrera (Verratti, 83.), Danilo, Paredes – Di María (Rafinha, 64.), Neymar (Sarabia, 90.), Mbappé (Kean, 90.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
RB LEIPZIG: Gulácsi – Mukiele (Orbán, 63.), Upamecano, Konaté, Angelino – Sabitzer, Haidara, Forsberg (Sörloth, 74.) – Nkunku, Poulsen, Olmo (Kluivert, 64.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann
Gólszerző: Neymar (11. – 11-esből)

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN
Manchester United (angol)–Basaksehir (török) 4–1 (B. Fernandes 7., 19., Rashford 35. – 11-esből, D. James 90+2., ill. Türüc 75.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 4 3 1 12–4 +8 9
2. Paris SG 4 2 2 5–4 +1 6
3. RB Leipzig 4 2 2 4–7 –3 6
4. Basaksehir4133–9–63
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik