Bajnokok Ligája: Bruno Fernandes ezúttal is lemondott a mesterhármasról

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.25. 09:23
null
Bruno Fernandes maga elé helyezi a csapat érdekeit (Fotó: AFP)
Mint ismert, a Manchester United 4–1-re legyőzte az Istanbul Basaksehirt a Bajnokok Ligája 4. fordulójának keddi játéknapján. A mérkőzés hőse a szűk 20 perc alatt két gólt szerző Bruno Fernandes volt, aki amióta az MU-ban játszik, megállíthatatlan.

 

A Manchester United idén meglehetősen kétarcú csapat. Amíg a bajnokságban szenved – a hétvégén csupán egy góllal győzte le otthon a West Bromwich Albiont –, a Bajnokok Ligájában négyből három meccset is megnyert, s ezzel vezeti a csoportját, sőt, a PSG ellen a döntetlen is elég lenne neki a továbbjutáshoz. A győzelmekben hatalmas szerepe van Bruno Fernandesnek, aki nemcsak góljaival és gólpasszaival veszi ki a részét a sikerekből, hanem a mentalitásával, hozzáállásával is segíti a társakat.

A Basaksehir ellen 19 perc leforgása alatt kétszer is bevette a kaput a 26 éves portugál játékos, majd esélye nyílt a mesterhármasra is, amikor Marcus Rashfordot a török játékosok a büntetőterületen belül buktatták és tizenegyeshez jutott az MU. A labda mögé azonban nem Bruno Fernandes, hanem Rashford állt.

„Mindenki szeretne mesterhármast szerezni, ám a West Brom elleni hétvégi meccs után mondtam Rashynek, hogy a következő tizenegyest ő rúghatja. Ő az egyik legjobb befejező játékos a Bajnokok Ligájában, ezért azt gondolom, fontos neki, hogy megtartsa a formáját” – mondta a mérkőzés után Fernandes, aki a hétvégén először ugyan kihagyta a tizenegyest a West Brom ellen, ám az újrarúgatott büntetőt magabiztosan értékesítette.

Nem az Istanbul Basaksehir elleni mérkőzés volt az első alkalom rá, hogy a portugál középpályás a tripla közelébe jutott. Két héttel ezelőtt az Everton ellen szerzett két gólt az első félidőben Fernandes, aki a meccs hajrájában megszerezhette volna a harmadik gólját is, ám az utolsó pillanatban lövés helyett Edinson Cavanit hozta százszázalékos helyzetbe, aki így első manchesteri találatát szerezhette meg. Akkor azt nyilatkozta a portugál, hogy Cavani nagyon fontos a csapatnak és a gól önbizalmat adhat neki.

Fernandes a törökök ellen lőtt két góljának köszönhetően immár 35 tétmérkőzésen az MU színeiben 34 gólban játszott szerepet: 21 gólt szerzett és 13 gólpasszt osztott ki. Nem rossz számok ezek egy középpályástól.

Card


BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ

H-CSOPORT
Paris Saint-Germain (francia)–RB Leipzig (német) 1–0 (Neymar 11. – 11-esből)
Manchester United (angol)–Istanbul Basaksehir (török) 4–1 (B. Fernandes 7., 19., Rashford 35. – 11-esből, D. James 90+2., ill. Türüc 75.)

A csoport meccseiről bővebben itt olvashat.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 4 3 1 12–4 +8 9
2. Paris SG 4 2 2 5–4 +1 6
3. RB Leipzig 4 2 2 4–7 –3 6
4. Basaksehir413 3–9–63
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik