R. P. 2022.08.03 20:50 Frissítve: 2022.08.04 14:15

BL: Remélem, otthon a gíroszos nem füstöl be – Botka

Mint arról beszámoltunk, a Ferencváros 1–1-et játszott idegenben az azeri Qarabag együttesével a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első mérkőzésén. A mérkőzés után Botka Endre és Dibusz Dénes értékelt az M4 Sportnak.

Fotó: fradi.hu

 

„Tudtuk, hogy ezen a mérkőzésen okosan kell játszani, és figyelni kell az eredményre – mondta Botka Endre. – Kár, hogy egy kipattanóból tudtak egyenlíteni. A csapat minden tagja koncentráltan futballozott. A Qarabag előrefelé nagyon erősen játszott, de azért láthattuk, hogy védekezésben vannak problémáik. Ezt kell kihasználni a visszavágón, és nem lesz gond. Mivel a BL-csoportkörbe akarunk jutni, meg kell nyerni a visszavágót. Remélem, az időjárás kicsit kedvezőbben alakul, nem lesz ennyire fülledt a levegő, és a gíroszos nem füstöl be a stadionba, mint itt.”

„A második félidőben már sokkal inkább az eredmény tartására rendezkedtünk be – mondta Dibusz Dénes. Nehezek voltak a körülmények, magas volt a páratartalom. A mély talaj is sok energiát vett ki belőlünk. A végén eldőlhetett volna a meccs a javukra, ám nekik is akadtak lehetőségeik. Nem lehetünk elégedetlenek az idegenbeli döntetlennel. A kapott gólnál kicsit balszerencsések voltunk. Láthattuk, hogy jó csapat a Qarabag. Minden tudásunkra szükség lesz a visszavágón, de hazai pályán, saját közönség előtt, meg kell csinálni.”

„Kemény ellenféllel szemben léptünk pályára, minden erőnket be kellett vetni védekezésben, hogy abból támadásokat alakítsunk ki – mondta a gólszerző Franck Boli. Hazai pályán nálunk lesz az előny, mert mögöttünk lesz a közönség is. Nem tudom megmondani, hogy milyen poszton játszottam… Az edző azt mondta, hogy jobb oldalról próbáljak besegíteni középen, amennyit csak lehet, én pedig követtem ezeket az utasításokat.”

Boli reagált a távozásával kapcsolatos pletykákra is: „Jelenleg a csapattal vagyok, csak a BL-főtábla jár a fejemben.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Qarabag (azeri)–FTC 1–1 (Owusu 34., ill. F. Boli 17.)

2022.08.10 22:03:29

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A csúcsfutballhoz sok pénz kell, ez nem kérdés.

2022.08.09 19:31:31

Bajnokok Ligája BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sokkal lelkesebb, összeszedettebb volt az azeri csapat, a magyar bajnok az Európa-liga csoportköréért harcol tovább.

2022.08.03 23:05:48

Bajnokok Ligája MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A jövőnek csak az eredmény marad, akármit is gondolunk most, a lefújás utáni órákban.