BL, G-csoport: ráijesztett a Cz a Cityre, de végül alulmaradt

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.19. 22:55
null
Rodri tekerése döntötte el a találkozót (Fotó: Getty Images)
A címvédő Manchester City 3–1-es hazai sikerrel kezdte el a labdarúgó Bajnokok Ligája új évadát – a Crvena zvezda ugyan vezetett a szünetben, de végül pont nélkül távozott Angliából a G-csoportban.

 

A Manchester City azonnal magához ragadta a kezdeményezést – amelyet a szerb bajnok tudatosan át is engedett neki –, de csupán negyedórányi játék után jegyezhettünk fel valódi gólhelyzetet, ekkor Rodri életerős lövését hárította az izraeli válogatott kapus, Omri Glazer. A Zvezda kapusa három perccel később is a helyén volt, ezúttal Álvarez lövését fogta meg. A 25. percben Haaland villant meg, de a norvég fejese hiába járt túl Glazer eszén, a keresztléc a megmentette a góltól a szerbeket.

Négy perccel később ismét Glazer védett óriásit, ezúttal Aké fejesét tornázta ki. A 38.percben Álvarez ismét próbára tette a Cz kapusát – sikertelenül. Ezután Foden fejelhetett teljesen üresen, de ő is Glazerbe bólintotta a labdát. A 44. percben kényszerű cserét hajtott végre Pep Guardiola: a kisebb sérülést összeszedő Bernardo Silva helyére Jérémy Dokut küldte a pályára.

Az első félidő ráadásában aztán jött a hideg zuhany: Osman Bukari csapata első lehetőségét gólra váltotta, miután Rúben Dias háta mögül kiugorva egyedül találta magát Edersonnal szemben (VIDEÓ ITT). A ghánai szélső találatát először még les címén visszavonta a játékvezetői csapat, de a VAR-vizsgálat bebizonyította, hogy a portugál bekk lába bizony belógott Bukari mögé – 45 perc játék után megszerezte a vezetést a Zvezda.

A szerb eufória a szünet után egy percig tartott, mert a másodikban már talpon volt a hazai tábor: Haaland ugratta ki Julián Álvarezt, aki eltolta a labdát a kivetődő Glazer mellett, majd finom mozdulattal a kapuba helyezett (VIDEÓ ITT). Hat perccel később újabb gólt szereztek a hazaiak, de Kyle Walker találatát les címén érvénytelenítette a portugál játékvezető. Ezután folytatódott a Glazer-parádé, az izraeli kapus előbb Álvarez lövését próbálta megfogni, majd hibáját javítva hárítani tudta a lecsorgóra érkező Haaland próbálkozását. A szóban forgó parádé percekkel később tragikomédiába fulladt: Álvarez – egyébként a kapu mellé tekeredő – szabadrúgását Supermant idéző mozdulattal akarta kiütni Glazer, de rossz ütemben érkezett, és a labda az ökléről a hálóba került (VIDEÓ ITT).

A címvédő a 73. percben zárta le a meccset, az előző idény döntőjének a hőse, Rodri lőtt belsővel a bal alsó sarokba (VIDEÓ ITT). Egy darabig meleg volt a pite, de végül hozni tudta a kötelezőt az előző évadban triplázásig jutó angol együttes. Csak Haaland lehetett csalódott – ezúttal nem tudta növelni góljainak a számát. 3–1

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
G-CSOPORT
Manchester City (angol)–Crvena zvezda (szerb) 3–1
(J. Álvarez 47., 60., Rodri 73., ill. Bukari 45.)
KORÁBBAN

Young Boys (svájci)–RB Leipzig (német) 1–3
(Elia 33., ill. Simakan 3., X. Schlager 73., Sesko 90+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik