V. J.
2022.07.29 15:56 Frissítve: 2022.07.29 20:46

BL: Putyint éltetve hergelték az ukránokat – az UEFA vizsgálódik

Az Európai Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága vizsgálatot indított a Fenerbahce–Dinamo Kijev (1–2) meccsen történtekkel kapcsolatban, amelyen a hazaiak egyenlítő találata, illetve a vendégek győztes gólja után Fener-szurkolók egy csoportja az Ukrajnát lerohanó Oroszország elnökét, Vlagyimir Putyint éltetve hergelte a vendégcsapatot. A történtektől a török klub is elhatárolódott – írja a BBC.

A mérkőzésen történtek miatt vizsgálódik az UEFA (Fotó: Imago Images)

 

A gól nélküli első mérkőzést követő, feszült hangulatú visszavágón a Kijev szerzett vezetést. A Dinamo első találatát szerző Vitalij Bujalszkij gólöröme során kezével egy sast imitált, amely a Fenerbahce városi riválisának, a Besiktasnak a jelképe.

Amikor a mérkőzés hajrájában Szalai Attila hosszabbítást érő egyenlítő gólt szerzett, majd miután a vendégek megszerezték a győztes találatot, egyaránt felharsant a lelátóról egy, az orosz elnököt éltető rigmus.

A történtek a helyszínen és a közösségi médiában is nagy felháborodást váltottak ki. Az orosz agresszió miatt hazai meccseit Lengyelországban játszó Dinamo Kijev vezetőedzője, Mircea Lucescu elfogadhatatlannak nevezte a történteket, és azt is megtagadta, hogy részt vegyen a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Az esettől a Fenerbahce is elhatárolódott. Közleményükben azt írták a törökök: egyes szurkolóik viselkedése nem tükrözi a klub álláspontját, emellett felhívták mindenki figyelmét, hogy válassza el egymástól a sportot és a politikát.

Az UEFA pénteken úgy döntött, a hazai drukkerek viselkedése miatt vizsgálatot indít, a szövetség további információkat későbbre ígért az ügyben.

VIDEÓ: PUTYIN NEVÉT ÉNEKELTÉK A KIJEVIEK GYŐZTES GÓLJA UTÁN

 

2022.09.14 20:30:34

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Gulácsi, Orbán és Szoboszlai is végigjátszotta a mérkőzést, amelyet Valverde és Asensio gólja döntött el.

2022.09.14 17:38:08

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A 80. percig úgy tűnt, a BVB megtréfálja a Cityt, aztán előbb jött az egyenlítés, majd Haaland csodagólja.

2022.09.13 15:44:36

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A németek sokkal jobban gazdálkodtak a lehetőségeikkel, és ismét megverték a Barcelonát.

2022.09.13 15:51:58

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A végig fölényben játszó „vörösök" a 89. percben szerezték meg a győztes találatot.

2022.09.12 20:49:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ilyen meccsek még mindig különlegesek egy sportolónak.