BL: Teljesen irányításunk alá vontuk a meccset - Sousa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.17. 22:37
null
Nem volt elég bátor a győriek játéka – Farkas József szerint (Fotó: Korponai Tamás)
Miután az izraeli Maccabi Tel-Aviv idegenben 2–0-ra legyőzte a Győri ETO-t a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében, Paulo Sousa, a vendégek vezetőedzője elmondta, az előny ellenére a visszavágón is oda kell figyelni a győriekre. Farkas József, a győriek másodedzője szerint az ETO nem fogja feladni a párharcot.

Paulo Sousa, a Maccabi trénere óvatos a kétgólos előny ellenére is – bár tisztában van vele, idegenben szerzett kétgólos fórból nagyon nehéz elbukni. A portugál szakember európai kupabelépője mindenesetre remekül sikerült az izraeli bajnokcsapatnál.

„Örülök, hogy összejött a siker – mondta a korábban a Videotonnál is dolgozó Paulo Sousa a lefújást követően az M1-nek. – Az előny ellenére tisztelni kell a Győrt, s a visszavágón is szeretnénk nyerni. Boldog vagyok, hogy Magyarországon örömmel, szeretettel fogadtak.”

„Sokat fejlődtünk az elmúlt három mérkőzésen, jól dolgoztunk a felkészülés során. – folytatta már a sajtótájékoztatón az értékelést – A Győr az első félidőben okozott nehézségeket, de a második félidőben jól játszottunk, teljesen az irányításunk alá vontuk a mérkőzést. Bátran, gólra törően játszottunk, és a hajrában jöttek a gólok is. Elismerés jár a játékosoknak, hogy tökéletesen megértették, mit kell tenniük a siker érdekében. Még nincs vége a párharcnak, otthon, szurkolóink előtt be kell fejeznünk, amit elkezdtünk. Remélem, a visszavágón ugyanilyen játékot nyújtunk. Tovább kell építkeznünk.”

„Nem aludhatunk el, mert az ETO-t jól ismerem, és óvatosnak kell lennünk, ugyanezzel a tisztelettel kell hozzáállnunk a magyar bajnokhoz. Taktikusan, odaadással kell játszanunk. Ismétlem, nem lefutott ez a párharc, de most már nagy előnyünk van.”

Sousa kitért arra is, hogy előnyt jelentett-e korábbi magyarországi munkavállalása.

„Ez volt a legnagyobb előny és ütőkártya – tisztában voltam az ETO képességeivel. Át tudtam adni a tapasztalataimat a játékosoknak, akik megértették, mi kell a győzelemhez – pontosan azt hozták, amire szükség volt.

„Nem szabad máris feladnunk a párharcot, hiszen még ott van a jövő heti visszavágó. Sokkal bátrabb, agresszívabb játékra lesz szükségünk a sikerhez. Sajnos keveset volt nálunk a labda. A hibáinkon lehet, sőt kell javítani. Nekünk is megvoltak a helyzeteink, ha egy-kettő bement volna, másképp is alakulhatott volna, de igaz, az ellenfél előtt is számos lehetőség adódott. Az biztos, nem fogjuk feladni” – mondta Farkas József, aki az eltiltott Pintér Attila vezetőedző helyett nyilatkozott az M1 kamerái előtt.

„Nagyon sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk, nagyszerűen játszott az ellenfél, maximálisan kihasználta a helyzeteit, nekünk is voltak, de mi nem tudtunk élni velük. Sokkal agresszívabban kell Izraelben játszani, több futás kell, mindent el fogunk követni, hogy gólokat szerezzünk. Egészen másként alakult volna a mérkőzés, ha megadják a gólunkat, sajnos lesnek látták. Több egyéni vállalkozás, több játék kellett volna, sajnos ez ma hiányzott belőlünk, többet kell kezdeményeznünk a kinti mérkőzésen” – vonta meg a mérleget Farkas József a sajtótájékoztatón.

Pintér Attila a mérkőzés után – amelyet a lelátóról nézett – távozott az ETO Parkból, nem nyilatkozott.

KOLTAI TAMÁS ÉS PÁTKAI MÁTÉ ÉRTÉKELÉSE






(A Magyar Televízió felvétele)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik