BL: óriási verést kapott a Lech Poznan a Qarabagtól

Vágólapra másolva!
2022.07.12. 22:06
null
Kevin Medina (feketében) a Qarabag harmadik gólját szerezte (Fotó: facebook.com//FKQarabagh)
A Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának visszavágóján nagy meglepetésre 5–1-es vereséget szenvedett a lengyel bajnok Lech Poznan az azeri első Qarabagtól, így elbúcsúzott a sorozattól. Az északmacedón Skupi az első meccs 3–0-s győzelme után Gibraltáron csak 2–0-ra kapott ki, így végül továbbjutott.

A nap első meccsén a lett RFS igyekezett a HJK ellen összeszedett 1–0-s hátrányát ledolgozni, s a második félidő elején szerzett két gólnak köszönhetően ez sikerült is. Más kérdés, hogy a finnek negyedórával a vége előtt szépítettek, ezzel hosszabbításra mentették a párharcot, amelyben már nem született újabb gól, így végül tizenegyesek döntöttek. Itt a harmadik párban a lettek szerb középpályása, Sztefan Panics hibázott, a helsinkiek közül pedig mindenki eredményes volt, így ők kerültek a következő körbe

Mire eldőlt, hogy a HJK jut tovább, már meg is született a nap legnagyobb meglepetése, még ha nem is feltétlenül a győztes és továbbjutó kiléte volt a váratlan, sokkal inkább az, hogy az azeri bajnok Qarabag simán, 5–1-re lemosta az első meccset 1–0-re megnyerő Lech Poznant. Pedig a lengyelek igen jól kezdtek, hiszen az első percben megszerezték a vezetést Kristoffer Velde révén, ám a Bakiban rendezett mérkőzésen még az első félidőben fordítottak a hazaiak, a másodikban pedig három újabb góllal el is döntötték a továbbjutást.

Az északmacedón Skupi az első felvonáson európai történelme legnagyobb győzelmét aratta a Lincoln Red Imps ellen, ám a 3–0-s siker után a visszavágón majdnem megégett: a gibraltáriak ugyanis 2–0-ra győztek. Az északmacedónok először szerepelnek a BL-ben, rögtön meg is nyerték az első párharcukat.

A moldovai Sheriff Tiraspol és a Zrinjski Mostar kisinyovi meccsén is csak egy gól esett, ám annak a vendégek a legkevésbé sem örülhettek: a bosnyákok 21 éves középpályása, Igor Savic az első negyedóra végén a saját kapujába talált, s ez elegendő is volt a Sheriff továbbjutásához.

A Dudelange az első összecsapáson elért 1–0-s győzelem után Albániában is győzni tudott a KF Tirana vendégeként: a második félidő elején szerzett két luxemburgi találatra csak a hajrában érkezett válasz, az egyenlítés már nem sikerült, pedig César Grado játékvezető a jelzett hét perc ráadás után még öttel, azaz összesen végül 12 perccel toldotta meg a játékidőt. A luxemburgiak a 2012–2013-as idény után nyertek ismét párharcot a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A kiesett csapatok az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében folytatják.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
RFS (lett)–HJK (finn) 2–1
Továbbjutott: a HJK 2–2-es összesítéssel, 11-esekkel: 4–5.

Lincoln Red Imps (gibraltári)–Skupi (északmacedón) 2–0
Továbbjutott: a Skupi 3–2-es összesítéssel.

Zalgiris Vilnius (litván)–KF Ballkani (koszovói) 1–0
Továbbjutott: a Zalgiris 2–1-es összesítéssel, hosszabbítás után.

Qarabag (azeri)–Lech Poznan (lengyel) 5–1
Továbbjutott: a Qarabag 5–2-es összesítéssel.

Sheriff (moldovai)–Zrinjski Mostar (bosnyák) 1–0
Továbbjutott:
a Sheriff 1–0-s összesítéssel.

KF Tirana (albán)–Dudelange (luxemburgi) 1–2
Továbbjutott: a Dudelange 3–1-es összesítéssel.

Hibernians (máltai)–Shamrock Rovers (ír) 0–0
Továbbjutott: a Shamrock Rovers 3–0-s összesítéssel.

Szutjeszka Niksics (montenegrói)–Ludogorec (bolgár) 0–1
Továbbjutott: a Ludogorec 3–0-s összesítéssel.

Víkingur Reykjavík (izlandi)–Malmö (svéd) 3–3
Továbbjutott: a Malmö 6–5-ös összesítéssel.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
KF Drita (koszovói)–Inter Turku (finn) 3–0
Továbbjutott: a Drita 3–1-es összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik