BL: Nehéz elfogadni ezt a helyzetet, de várnunk kell – Koeman

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 07:59
null
Ronald Koemannak tetszett csapata hozzáállása (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Bayern München 3–0-ra legyőzte idegenben az FC Barcelonát a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, kedden. A lefújást követően Ronald Koeman a két csapat közti különbségről, Julian Nagelsmann a győzelem kulcsáról beszélt. 

 

Egyelőre ez a helyzet. Amit persze nehéz elfogadni, de várnunk kell. Nem lehet panaszom a játékosaim hozzáállására, a két csapat közti minőségbeli különbség azonban vitathatatlan. Emellett rengeteg hiányzónk is volt, mindössze három támadó állt a rendelkezésemre” – értékelt a vereséget követően a Barcelona vezetőedzője, Ronald Koeman a spanyol Marcának.

Sok fiatal játékosunk van, akik két vagy három év múlva rendkívül magas szintet is képviselhetnek, jobbak lesznek, és ez pozitív. Ha a Bayern jelenlegi keretéhez hasonlítom őket, akkor azonban láthatjuk, hogy jókora a különbség. Persze idén is erősödni fog még a keretünk, hiszen visszatérhet majd sérülésből Sergio Agüero, Ansu Fati, vagy éppen Ousmane Dembélé is” – zárta gondolatait a holland tréner.

Hogy mi volt a győzelem kulcsa? Az, hogy nagyon jól játszottunk” – mondta a tréfásan az UEFA-nak Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője. – „Az első pár percben voltak problémáink, nem voltunk elég bátrak, de fokozatosan javultunk, remekül védekeztünk, és sikerült meggyőző teljesítménnyel három pontot szereznünk.”

A mérkőzésen két gólt is szerző Robert Lewandowski így értékelt: „Azért jöttünk, hogy nyerjünk, de tudtuk, hogy tisztelnünk kell a Barcelonát. Amikor a Camp Nouban játszol, mindig veszélyben vagy, de ezt a meccset végig kontrolláltuk, és azt hiszem, megérdemelten szereztük meg a győzelmet.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
E-CSOPORT
FC Barcelona (spanyol)–Bayern München (német) 0–3 (0–1)
Barcelona,
Camp Nou, 39 737 néző. Vezette: Oliver (angol)
Barcelona:
Ter Stegen – R. Araújo, Piqué, Eric García (Mingueza, 66.) – Sergi Roberto (Demir, 59.), F. de Jong, S. Busquets (Gavi, 59.), Pedri, Jordi Alba (Baldé, 74.) – L. de Jong (Coutinho, 66.), Depay. Vezetőedző: Ronald Koeman
Bayern München: Neuer – Pavard (Lucas Hernández, 66.), Upamecano, Süle (Stanisic, 82.), A. Davies – L. Sané (Coman, 82.), Kimmich, Th. Müller (Sabitzer, 82.), Goretzka, Musiala (Gnabry, 70.) – Lewandowski. Vezetőedző: Julian Nagelsmann
Gólszerző: Th. Müller (34.), Lewandowski (56., 85.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik