Négyet vágott Nápolyban a City, már tovább is jutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.01. 20:35
null
Manchesteri öröm (Fotó: APF)
Továbbjutott a Bajnokok Ligája F-csoportjából a hibátlan mérlegét Nápolyban is megőrző, ott 4–2-re nyerő Manchester City. A Napoli nehéz helyzetbe került, ráadásul immáron legfőbb riválisa, a Sahtar Doneck megverte Harkivban a Feyenoordot.

 

NAPOLI–MANCHESTER CITY

A Nápoly a 22-es csapdáját állította fel odahaza a 21 mérkőzés óta veretlen Manchester Citynek, de hogy milyen embert próbáló feladatra vállalkoztak az olaszok, azt jól jelzi az az adat, hogy a két sérült alapember ellenére is 181 millió eurós értékű cseresor ücsörgött Pep Guardiola menedzser mellett a nagy olasz őszéjszakában.

A kezdő tagjai pedig nem tudták megakadályozni, hogy a 200. Nápoly-mérkőzését ünneplő Dries Mertens zseniális passzát ne vágja a kapuba az ötös bal sarka elől Lorenzo Insigne, de aztán egyre inkább fölénybe került a City, Nicolás Otamendi fejelt előbb szép gólt, majd John Stones szünet előtti fejesét hárította a léc.

A BL passzkirálya, John Stones a pihenőt követően tovább próbálkozott, és újabb remek fejese is a lécen csattant, csak onnan most a gólvonal mögé pattant – a védő háromgólos ebben a BL-idényben, éppen úgy, mint például Edin Dzeko, Roberto Firmino, Lionel Messi, Romelu Lukaku vagy Mohamed Szalah.

Insigne és Callejón is megrezgette a lécet, de a hazai kapufa most nem volt a hazaiakkal, Jorginho ellenben higgadtan értékesítette a Leroy Sané által összehozott büntetőt.

Tovább támadott a Napoli, és ennek meglett a böjtje: egy kontra végén Sergio Agüero a kapu bal alsó sarkába lőtt, ezzel az argentin csatár (Diego Maradona veje) a City gólrekordere lett.

Agüerónak ehhez 178 találat kellett – a hazai oldalon éppen a nagy Maradonát hagyta volna maga mögött az illetékes góllövőlistán Marek Hamsík, akit azonban ismét megbénított a tét.

A kegyelemdöfést Raheem Sterling adta meg, a 92. percben – újabb vereségével nagyon nehéz helyzetbe került a BL-ben a Nápoly.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

SAHTAR DONECK–FEYENOORD

A Feyenoord már a 12. percben megszerezte a vezetést Nicolai Jörgensen góljával, a doneckiek azonban nem estek kétségben, öt perc múlva már náluk volt az előny. Előbb az argentin Facundo Ferreyra, majd a brazil születésű, de ukrán válogatott Marlos talált be. A 68. percben Ferreyra passzából Marlos újra eredményes volt, 3–1 lett a vége. A Sahtar nagy lépést tett a továbbjutás felé.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
F-CSOPORT
Napoli–Manchester City 2–4 (Insigne 21., Jorginho 62. – 11-esből, ill. Otamendi 34., Stones 48., Agüero 69., Sterling 92.)
Sahtar Doneck–Feyenoord 3–1 (Ferreyra 14., Marlos 17., 68., ill. N. Jörgensen 12.)

AZ ÁLLÁS
1. Manchester City 4 4

12– 3 +9 12
2. Sahtar Doneck 4 3
1 7– 5 +2 9
3. Napoli 4 1
3 7– 9 –2 3
4. Feyenoord 4

4 3–12 –9 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik