nemzetisport.hu 2020.09.09 19:51 Frissítve: 2020.09.09 22:50

BL: nagyon furcsán viselkedik a Dinamo az FTC elleni selejtező előtt

Az nb1.hu információja szerint több szempontból is furcsán viselkedik a Dinamo Zagreb a Ferencváros elleni, szeptember 16-án esedékes Bajnokok Ligája-selejtező előtt, és az sem kizárt, hogy több koronavírusos eset van az eddig bejelentett egyhez képest.

 

Furcsán viselkedik a Dinamo a BL-selejtező előtt (Fotó: AFP)

Mint ismert, a Dinamo Zagreb szeptember 7-én jelentette be, hogy egy meg nem nevezett játékosának pozitív lett a koronavírustesztje, egyúttal jelezte, nem volt szükség más játékosok vagy a szakmai stáb tagjainak elkülönítésére.

Azóta a témában nem volt újabb hír a zágrábi csapat háza tájáról, azonban az nb1.hu most arról írt, hogy az érintett játékos valószínűleg a montenegrói utánpótlás-válogatott Sztefan Milics lehet, aki több meccsen is pályára lépett az utóbbi hetekben. Mindez azért érdekes, mert a Dinamo nem számolt be olyanról az elmúlt napokban, hogy a keret többi tagjának negatív lett volna a tesztje.

A portál arról ír, hogy információjuk szerint a Dinamo először jelezte a Ferencvárosnak, hogy törli a szokásos, mérkőzés előtti napon történő edzését, és inkább Zágrábban tréningezik helyette. Erre az FTC úgy reagált, hogy a médiastábjuk kiutazna forgatni az edzés első tizenöt percére, amire viszont villámgyorsan érkezett a válasz, hogy akkor mégis Budapesten edzenek. A Nemzeti Sport is úgy értesült, hogy a Dinamo képviselői még a budapesti hivatalos vacsorán sem akarnak részt venni, és eredetileg valóban csak a meccsre akartak beesni. Mindennek hátterében az a meg nem erősített információ állhat az nb1.hu szerint, hogy a Dinamónál többen is pozitív teszttel rendelkeznek.

Az újabb hírek miatt a Nemzeti Sport ismét felkereste Dean Bauert, a horvát Sportske novosti szakíróját, aki szerdai lapszámunkban még úgy nyilatkozott, hogy a Ferencváros elleni BL-meccset legfeljebb egy zágrábinak kell kihagynia, amiért pozitív koronavírustesztet adott.

„Információim szerint a helyzet változatlan, továbbra is csak egyetlen játékos érintett – nyilatkozta lapunknak szerda este Dean Bauer. – Úgy tudom, egy montenegrói válogatott labdarúgóról van szó, akit legjobb tudomásom szerint a válogatott összetartásán teszteltek, és a pozitív eredmény után nem is tért vissza Zágrábba, így nem érintkezett a többiekkel. A klubhoz közel álló forrásom szerint a játékosokat a Dinamónál folyamatosan tesztelik, mindenki negatív, ezért a Hajduk Split elleni hétvégi rangadón és a Ferencváros elleni BL-selejtezőn is a lehető legerősebb összeállításban lép pályára.”

Az ügyben írtunk a Ferencvárosnak és a Dinamónak is, amint érkezik válasz, frissítjük a cikket. 

A Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában a Ferencváros szeptember 16-án, szerdán 19 órától játszik a Dinamo Zagrebbel, a továbbjutás ezen az egy összecsapáson dől el.

2021.04.13 20:24:22

Bajnokok Ligája B. Á.

A BL-idény egyik legunalmasabb meccsén a portugálok győztek, de a lefújás után az angolok ünnepelhettek.

2021.04.13 20:27:14

Bajnokok Ligája K. T. I.

Choupo-Moting találata kevésnek bizonyult a bajorok számára, a franciák visszavágtak a tavaly elbukott döntőért.

2021.04.13 10:43:23

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Nemzetközi és hazai rangadókkal várja nézőit az M4 Sport és az m4sport.hu. (x)

2021.04.08 22:42:31

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Ha gólhelyzetbe kerül, Lewandowski legtöbbször értékesíti.

2021.04.08 22:39:30

Bajnokok Ligája MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A PSG-n belüli fizetési rangsorban a L’Équipe információ szerint az ötödik helyet foglalja el: Neymar havi 3.06 millió euróval éllovas, mögötte Kylian Mbappé (2.098 millió euró/hó), Marquinhos (1.2) és Di María (1.1) következik, hogy aztán Navas jöjjön a maga egymilliójával.