BL: „Nagy teszt lesz a keddi”; „Még egy lapáttal rá kell tenni”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.15. 22:35
null
Diego Costa egyébként is, hát még így... (Fotó: AFP)
Kedden megkezdődnek a küzdelmek a Bajnokok Ligája 2015–2016-os kiírásának egyenes kieséses szakaszában. A forduló egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért párharcát a Paris Saint-Germain és a Chelsea vívja – a két csapat a legutóbbi két szezonban is összecsapott egymással a BL tavaszi szakaszában. A párizsi együttest irányító Laurent Blanc szerint a francia bajnokságban mutatott teljesítmény nem elég az angolok ellen, míg a Chelsea menedzsere, Guus Hiddink úgy véli, tíz meccs óta veretlen csapatára igazi értékmérő vár.

Érvényesíti-e pályaelőnyét a PSG, vagy a Chelsea meglepi a francia bajnokot? Válasszon a Tippmixpro tétlapjáról!

„Még egy lapáttal rá kell tennünk a játékunkra, mert a Chelsea képes megverni minket” – mondta Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője, aki ebben a szezonban nincsen hozzászokva a vereségekhez, hiszen a párizsi együttes a bajnokságban 26 forduló után még veretlen.

„A legutóbbi két idényben kétszer is összecsaptunk a Chelsea-vel, egyszer mi jutottunk tovább, egyszer ők. Ez is bizonyítja, hogy a két csapat hasonló játékerőt képvisel. Az egyenes kieséses szakaszban már csak olyan ellenfelet kaphatunk, amely esélyes a győzelemre, éppen ezért most válnak igazán érdekessé a küzdelmek a játékosok és az edzők számára” – tette hozzá a szakvezető, aki szinte minden játékosára számíthat a keddi meccsen.

Az elefántcsontparti védőre, Serge Aurier-re azért nem, mert a futballista a szurkolókkal folytatott élő videobeszélgetése során „pu*cinak” nevezte edzőjét, és több csapattársát is bírálta, ezért a klub határozatlan időre kitette a keretből.A sérüléséből lábadozó Javier Pastore játéka kérdéses, míg a szerződését 2021-ig meghosszabbító Marco Verrattit sárga lapok miatt az eltiltás veszélye fenyegeti.

A Chelsea az utóbbi tíz tétmérkőzésén veretlen maradt, azonban a párizsiak elleni mérkőzés vízválasztó lehet az angoloknak.

„Ötven-ötven százalék az esélye mindkét csapatnak. A PSG nagyon erős, nem véletlenül dominálja a francia bajnokságot. Ahhoz, hogy egy klub igazán naggyá váljon, meg kell nyernie a Bajnokok Ligáját – nem vitás, a párizsiak is ezért küzdenek.”

„Ami minket illet, sokat fejlődtünk december óta, ez a mérkőzés pedig nagy teszt a csapatnak. Mindenki tudja, milyen helyzetben vagyunk jelenleg. Ami fontos, minőségi játékosaink vannak, és lépésről lépésre haladunk, tesszük a dolgunkat” – mondta Guus Hiddink, a Chelsea menedzsere, aki Kurt Zouma és a Newcastle United ellen megsérült John Terry mellett az eltiltott Nemanja Matics játékára sem számíthat.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében rendezendő párharc első felvonása kedden 20.45 órakor kezdődik a párizsi Parc des Princes-ben. A találkozót a spanyol Carlos Velasco Carballo vezeti.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK

Február 16., kedd
20.45: Paris SG (francia)–Chelsea (angol) (Tv: M4 Sport)
20.45: Benfica (portugál)–Zenit (orosz) (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik