BL: megint betalált a volt győri; ötgólos előnyben a Celtic

BOROS MIKLÓS/MURÁNYI DOMONKOSBOROS MIKLÓS/MURÁNYI DOMONKOS
Vágólapra másolva!
2019.07.24. 23:08
null
Egygólos előnyben a CFR az izraeli visszavágó előtt (Fotó: Riti József Attila)
A Dundalk kivételével minden hazai környezetben pályára lépő csapat előnybe került a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén szerdán, így a kolozsvári CFR, a Celtic, a BATE Boriszov és a Maribor is.

CFR CLUJ–MACCABI TEL-AVIV

Meghozta a kolozsvári nézők kedvét a focihoz az Asztana múlt heti kiejtése a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében, mert a Maccabi Tel-Aviv ellen már közel kétszer annyi, mintegy 14 ezer néző gyűlt össze a fellegvári stadionban. A hamar felpörgő hangulathoz hasonlóan a mérkőzés sem emlékeztetett a román élvonal langyos focijához, az első perctől kezdve intenzív, olykor kifejezetten vad, pillanatra sem leálló küzdelem folyt a pályán.

A kolozsváriak az Asztana ellen bevált ívelgetős focit folytatták, a labda így inkább a Maccabi játékosainak lábán vándorolt, de az első húsz percben mindkét csapat csak blokkolt lövésekig jutott. Rikan jobb alsóra küldött labdáját kellett először védenie Arlauskisnak, a CFR kapusának, a visszatámadásból kiharcolt szögletből viszont jött a hazai gól: Deac ívelte át a hosszú oldalra a labdát, amelyet Bilel Omrani fejelt a hálóba. Negyedórával később újra átverte a Maccabi védelmét ez a szögletvariáció, de a francia csatár újabb fejese a rövid sarok mellé ment. A kettő között Kandil csúsztatott fejesét védte Arlauskis, a félidőt pedig Ofoedu oldalhálót súroló lövése révén újabb izraeli helyzet zárta.

OMRANI FEJESE

A második játékrész hatalmas CFR-helyzettel indult, de az egyedül kapura törő Mario Rondón taccsba lőtte a labdát. Ekkor már pontatlanabb volt a Maccabi, a szélsőit, Omranit és Deacot állandóan cserélgető CFR azonban nem tudta végigvinni lerohanásait. A félidő közepén rövid időre beszorult ugyan a román bajnok, de az egyetlen nagy vendéghelyzetnél Arlauskis eltenyerelte a kapu torkában álló Shechter felé tartó labdát. A CFR utolsó lehetősége Burca pálya közepéről kapura küldött szabadrúgása volt, a végjátékban pedig a nézők már az összes hazai labdaszerzést és szerelést is ujjongva fogadták.

A TÖBBI PÁLYÁN TÖRTÉNT

A Celtic tulajdonképpen továbbjutott a harmadik fordulóba, mivel hazai környezetben 5–0-ra elintézte az észt bajnok Nomme Kaljut. A BATE Boriszov a Rosenborgot, a Maribor az AIK-ot verte meg 2–1-re, a szlovén bajnoknál megint betalált a Győri ETO 2013-as bajnokcsapatának tagja, Rok Kronaveter, aki három meccsen három gólnál (és három gólpassznál) jár a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 2. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

BAJNOKI ÁG
BATE(fehérorosz)–Rosenborg(norvég) 2–1
(Sztaszevics 5. – 11-esből, Szkavis 51., ill. Konradsen 25.)
CFR Cluj(Kolozsvári Vasutas, román)–Maccabi Tel-Aviv(izraeli) 1–0
(Omrani 22.)
Maribor(szlovén)–AIK(svéd) 2–1
(Kronaveter 6., Ivkovics 38., ill. Goitom 28.)
Dundalk(ír)–Qarabag(azeri) 1–1
(Hoban 78., ill. Emreli 4.)
Celtic(skót)–Nomme Kalju(észt) 5–0
(Ajer 36., Christie 44., 65. – az elsőt 11-esből, Griffiths 45+3., C. McGregor 77.)
Crvena zvezda(szerb)–HJK(finn) 2–0
(Boakye 27., Pavkov 90.)

FERENCVÁROS (magyar)–Valletta FC (máltai) 3–1 (Bonello 19. – öngól, Lanzafame 36., 59. – az elsőt 11-esből, ill. Yuri 85.) – BŐVEBBEN ITT!

A visszavágókat jövő héten játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik