M. B.
2023.06.09 20:31 Frissítve: 2023.06.09 21:53

BL: Már megvan a meccsterv a fejemben – Guardiola a döntőről

A Manchester City megtartotta a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjét megelőző sajtótájékoztatóját. Lássuk, hogyan nyilatkoztak a mérkőzésről az angol csapat képviselői.

Pep Guardiola a negyedik BL-döntőjére készül, eddig háromból kettő a mérlege (Fotó: Getty Images)

„Szeretném azt mondani, hogy két évvel ezelőtt megtanultuk a leckét, de nem tudom, hogy sikerült-e. Ez egy másik mérkőzés, két év alatt sok minden történt. Biztos vagyok benne, hogy az akkori tervnek is a győzelem volt a célja, de a Chelsea ellen akkor nem sikerült – fogalmazott a sajtótájékoztatón Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. – Holnap ugyanez lesz a helyzet,. Már megvan a meccsterv a fejemben, és ezt a tervet át fogom adni a csapatnak. Ha győzni fogunk, akkor jól gondoltam végig a dolgokat, ha viszont nem, akkor rossz tervet készítettem erre a döntőre. Ezzel együtt készen állunk, a játékosok mindent bele fognak adni a pályán.”

„Az Inter nem csupán a védekezéshez ért. A közhiedelem még mindig azt tartja, hogy az olasz csapatok csak védekezni tudnak, de az Inter sok más dologban is kiemelkedik a mezőnyből. Acerbi, Darmian, Bastoni és Onana például kiválóan oldja meg a labdakihozatalokat, míg a csatáraik, legyen szó Lautaróról vagy Correáról, rendkívül veszélyesek. Az Inter középről és a szélekről beindulva is képest veszélyt teremteni, ezért a legjobb tudásunk szerint fogunk védekezni ellenük” – méltatta döntőbeli ellenfelét a katalán szakember.

A manchesteri középpályán nélkülözhetetlen Kevin De Bruyne vicces választ adott arra, amikor arról kérdezték, hogy az Erling Haalanddal kialakított játékkapcsolata „szerelem volt-e első látásra”.

„Nem, boldog vagyok a feleségemmel – mondta a belga klasszis. – Erlinggel nagyon jól érezzük egymást a pályán, én például tudom, hogy neki mire van szüksége. Minden összejött, ő hihetetlen mennyiségben szerezte a gólokat, és nyugodtan kijelenthetem, hogy könnyedén beilleszkedett a csapatba.”

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Június 10., szombat
21.00:
Manchester City (angol)–Internazionale (olasz), Isztambul (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

 

2023.09.20 09:14:38

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hiába szereztek három gólt az angolok, a müncheniek végig kézben tartották az irányítást.

2023.09.20 18:26:58

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Sokáig tartotta magát a német BL-újonc Madridban, de a 94. percben megszerezte a győztes gólt a Real.

2023.09.19 20:01:44

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Mark van Bommel csapata nagyon gyengén játszott, a duplázó Joao Félix volt a mérkőzés hőse.

2023.09.19 19:46:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az első félidőben még nem sikerült feltörni a németek védelmét, de végül megérdemelt hazai siker született.

2023.09.19 18:19:21

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A házigazda rengeteg helyzetet kihagyott, majd a legvégén a Maignant váltó Sportiello bravúrja kellett az ikszhez.