BL: Már megvan a meccsterv a fejemben – Guardiola a döntőről

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.09. 20:31
null
Pep Guardiola a negyedik BL-döntőjére készül, eddig háromból kettő a mérlege (Fotó: Getty Images)
A Manchester City megtartotta a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjét megelőző sajtótájékoztatóját. Lássuk, hogyan nyilatkoztak a mérkőzésről az angol csapat képviselői.

„Szeretném azt mondani, hogy két évvel ezelőtt megtanultuk a leckét, de nem tudom, hogy sikerült-e. Ez egy másik mérkőzés, két év alatt sok minden történt. Biztos vagyok benne, hogy az akkori tervnek is a győzelem volt a célja, de a Chelsea ellen akkor nem sikerült – fogalmazott a sajtótájékoztatón Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. – Holnap ugyanez lesz a helyzet,. Már megvan a meccsterv a fejemben, és ezt a tervet át fogom adni a csapatnak. Ha győzni fogunk, akkor jól gondoltam végig a dolgokat, ha viszont nem, akkor rossz tervet készítettem erre a döntőre. Ezzel együtt készen állunk, a játékosok mindent bele fognak adni a pályán.”

„Az Inter nem csupán a védekezéshez ért. A közhiedelem még mindig azt tartja, hogy az olasz csapatok csak védekezni tudnak, de az Inter sok más dologban is kiemelkedik a mezőnyből. Acerbi, Darmian, Bastoni és Onana például kiválóan oldja meg a labdakihozatalokat, míg a csatáraik, legyen szó Lautaróról vagy Correáról, rendkívül veszélyesek. Az Inter középről és a szélekről beindulva is képest veszélyt teremteni, ezért a legjobb tudásunk szerint fogunk védekezni ellenük” – méltatta döntőbeli ellenfelét a katalán szakember.

A manchesteri középpályán nélkülözhetetlen Kevin De Bruyne vicces választ adott arra, amikor arról kérdezték, hogy az Erling Haalanddal kialakított játékkapcsolata „szerelem volt-e első látásra”.

„Nem, boldog vagyok a feleségemmel – mondta a belga klasszis. – Erlinggel nagyon jól érezzük egymást a pályán, én például tudom, hogy neki mire van szüksége. Minden összejött, ő hihetetlen mennyiségben szerezte a gólokat, és nyugodtan kijelenthetem, hogy könnyedén beilleszkedett a csapatba.”

BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
Június 10., szombat
21.00:
Manchester City (angol)–Internazionale (olasz), Isztambul (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik