BL: Mané visszatér, már az első félidőben vezetést kell szereznünk – Tuchel

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 18:37
null
Thomas Tuchel elmondta, Mané visszatér a City ellen (Fotó: Imago Images)
A Manchester City az előző héten három góllal küldte haza a Bayern Münchent a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A szerdai visszavágót megelőzően a bajorok vezetőedzője, Thomas Tuchel, valamint hátvédje, Benjamin Pavard válaszolt az újságírók kérdéseire.


„Már az első félidőben vezetést kell szereznünk”
– vázolta fel csapata első célját a visszavágóra a Bayern vezetőedzője, Thomas Tuchel.

„Hinnünk kell benne, nem szabad csak álmodoznunk azon, hogy összejöhet a fordítás. Nem egyenként küzdünk, kiváló csapat vagyunk és remek közönségünk is támogat minket. Lépésről lépésre, félidőről félidőről kell végrehajtanunk a ránk váró feladatot.”– jelentette ki a Bayern mestere, kiemelve, óriási kihívás előtt áll csapata a hetek óta kiváló formában futballozó Manchester City ellen.

Az első mérkőzést követően kitört öltözői balhé nyomán megbüntetett Sadio Mané a visszavágón már ott lesz a pályán – árulta el Tuchel.

Sajtótájékoztatóján a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola úgy fogalmazott,a Bayernt feltüzeli az öltözői konfliktus.

Ez az ügy már le van lezárva. Megkapta a büntetését. Az öltözőben előfordul, hogy a játékosok elégedetlenek. Akár magukkal is, ez segít abban, hogy jobb teljesítményt nyújtsanak. De szerintem a történteknek nem lesz hatása a meccsre”– véli Tuchel.

Elképesztően nehéz feladat vár ránk. Keményen bele kell menni a párharcokba, labdát kell szerezni, majd meg kell tartani azt. A szurkolók érzékelni fogják ezt a hajtást és abban bízunk, hogy ezen belelkesülve belehajszolnak minket a sikerbe”– reméli a Bayern vezetőedzője.

A bajorok francia hátvédje, Benjamin Pavard optimistán várja a visszavágót és elképzelhetőnek tartja, hogy a Bayern megfordítja a párharcot.

„Miért is ne írnánk futballtörténelmet? Nagyon motiváltak vagyunk, keményen készülünk, igyekszünk a legjobbunkat nyújtani a pályán. Remélem, hogy a fantasztikus közönségünk támogatásával kivívjuk a továbbjutást.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Szerda, 21.00:Bayern München (német)–Manchester City (angol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Az első mérkőzésen:0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik