A PSG már nagy falat volt, megvan Solskjaer első veresége az MU-val

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 20:50
null
Kylian Mbappé (jobbra) gólja könnyen lehet, hogy megpecsételte a United sorsát a BL-ben (Fotó: AFP)
Nagy lépést tett a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutás felé a Paris Saint-Germain, amely Presnel Kimpembe és Kylian Mbappé góljával 2–0-ra győzött az Old Traffordon a Manchester United ellen. Ole Gunnar Solskjaer első vereségét szenvedte el az MU edzőjeként.

BAJNOKOK LIGÁJA

NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Manchester United (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 0–2 (0–0)
Manchester,Old Trafford, 74 054 néző.Vezette:Daniele Orsato (olasz)
MU:De Gea – A. Young, Lindelöf, Bailly, Shaw – A. Herrera, Matics, Pogba – Lingard (A. Sánchez 45+4.), Rashford (R. Lukaku, 84.), Martial (Mata, a szünetben).Menedzser:Ole Gunnar Solskjaer
PSG:Buffon – Kehrer, T. Silva, Kimpembe, Bernat – Verratti (L. Paredes, 75.), Marquinhos – Dani Alves, Draxler, Di María (Dagba, 81.) – Mbappé.Vezetőedző:Thomas Tuchel
Gólszerző:Kimpembe (53.), Mbappé (60.)
Kiállítva:Pogba (89.)

TOVÁBBI RÉSZLETEK ÉS ÉRDEKESSÉGEK A MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

Egyik csapat sem a szépségbe akart belehalni a Manchester United–Paris Saint-Germain összecsapás első félidejében. Sőt, ha nem lett volna a párhuzamosan játszott AS Roma–Porto mérkőzésen még ennél is kevesebb kísérlet (öt), akkor az összesen látott hat lövés a negatív idényrekord beállítását jelentette volna...

Az első negyedórában a Manchester United birtokolta többet a labdát, Ole Gunnar Solskjaer csapata érzésre meglepte agresszív harcmodorával a PSG-t. Az első igazi lehetőségre a 16. percig kellett várni: Paul Pogba húzta meg a jobb szélen, élesen középre lőtt labdájánál azonban Gianluigi Buffon résen volt.

A másik oldalon Kylian Mbappé veszélyeztetett egy kontra végén, ám a leshatárról kilépve kissé hosszan vette át a labdát, így pedig a kivetődő David de Gea mellett már nem tudta eltalálni a kaput – a visszajátszások alapján ha a francia támadó gólt is szerez, a videobíró aligha adta volna meg les miatt.

A 37. percben egy újabb párizsi ellentámadás végén egy – újabb lesgyanús – átadás végén Ángel Di María találta magát ziccerben, de hiába húzta el a labdát De Gea előtt, a spanyol kapus leért a bal alsó sarokba tartó lövésre. Az akció végén az asszisztens zászlaja is lendült – a United hálóőrénél jóval-jóval lassabban.

Három perccel később is az argentin szélső szívhatta a fogát, ezúttal viszont fájdalmában. Miközben a bal szélen Ashley Young mellett vette volna át a labdát, az angol bekk vállal jókorát taszított rajta, úgy, hogyDi María szó szerint a játékteret a lelátótól elválasztó fémkerítésen végezte.

Kényszerű cserére mégsem a vendégeknél, hanem a Unitnél volt szükség: a 45+4. percben Jesse Lingard sántikált le a pályáról, helyét Alexis Sáncheznek átadva, majd az öltözőből Anthony Martial helyett már Juan Mata futott ki a második félidőre...

Fordulás utánPresnel Kimpembególjával megszerezte a vezetést a PSG! A francia védő Nemanja Matics mellől, kapásból lőtte a hazai kapuba Di María sarokrúgása után a labdát(0–1).



A 60. minutumban pedig meg is duplázta előnyét a vendégcsapat. EzúttalMbappéelőzte meg középen az Eric Bailly, Victor Lindelöf párost és továbbította öt méterről a bal alsó sarokba Di María átadását(0–2).



Thomas Tuchel együttese a mérkőzés ezen periódusában ki is üthette volna a Unitedet, nem telt bele két újabb perc és Mbappé ismét ziccerbe került, ám De Gea ezúttal bravúrral védeni tudott a kapu bal oldalánál.

Az utolsó húsz percet már komolyabb izgalmak nélkül lehozta kétgólos előnye tudtában a PSG. Az MU hiába került lépéskényszerbe, nem tudta beszorítani a vendégeket és komoly ziccerbe sem került. Ráadásul a 89. percben Pogba megkapta a második sárga lapját, s ezzel nemcsak az első meccsre, de könnyen lehet, hogy a visszavágóra is megpecsételte az angol együttes sorsát.

A Paris Saint-Germain nagy lépést tett a legjobb nyolc felé, Solskjaernak pedig visszatérése óta először azon kell gondolkodnia, egy vereség után, hogy miként rázza fel a csapatát – erre a United kispadján eltöltött eddigi tizenegy tétmérkőzése után még egyszer sem volt szükség.

A lecke tehát fel lett adva...

A Bajnokok Ligája történetében eddig 34 csapat került kétgólos vagy annál nagyobb hátrányba hazai pályán a nyolcaddöntő első mérkőzésén – s közülük egy sem tudott továbbjutni a nyolc közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik