Cuadrado-gól és Buffon-parádé kellett a Juve sikeréhez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.18. 20:39
null
Gianluigi Buffon volt a Juventus hőse (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjában a Juventus Juan Cuadrado góljával 1–0-ra legyőzte a Lyont Franciaországban. A mérkőzés azonban nem a kolumbiai játékos, hanem az olaszok kapuslegendája miatt marad emlékezetes.

LYON–JUVENTUS

A H-csoportot vezető Juventus a Lyonhoz látogatott, amely a nyáron átadott új stadionjában eddig lejátszott tizenöt meccse közül tizenkettőt megnyert, és csak egyszer kapott ki. Az előzmények ismeretében tehát nem számíthatott könnyen megszerzett három pontra az olasz csapat.

Az első félidő bizonyította is ezt, annak ellenére, hogy jobban kezdett a Juve. Tizenöt perc elteltével felélénkült a Lyon, amely kontrákra építve veszélyeztetett. A 26. percben adódott az első igazán nagy lehetőség az olaszok előtt: a leshatárról kirontó Gonzalo Higuaín kapott kiváló labdát a tizenhatos jobb oldalán, kiszorított helyzetből eleresztett lövését Anthony Lopes védte. Szűk tíz perccel később aztán nagy bajba kerülhetett volna a Juventus. Leonardo Bonucci egy szöglet közben a földre birkózta Mouctar Diakhabyt, így tizenegyest ítélt a játékvezető. Alexandre Lacazette büntetőjét azonban védte Gianluigi Buffon.

A félidőnek még nem volt vége, a 45. percben Lopes megint látványos vetődéssel védte Higuaín nem kevésbé szép fejesét, majd a játékrész utolsó másodperceiben Bonucci bólintott a jobb alsó mellé centikkel.

A fordulást követően nem sokkal Nabil Fekir megpattanó lövését az olasz kapuslegenda még úgy is védte, hogy már elvetődött az egyik irányba. Az 50. perc után kezdtek elszabadulni az indulatok, előbb Miralem Pjanic és Sergi Darder akaszkodott össze, majd a kontrát megállító Mario Lemina megkapta második sárga lapját.

A kiállítást követően megváltozott a játék képe, a Lyon birtokolta többet a labdát, az olaszok kapujában viszont Buffon nagyobbnál nagyobb védéseket mutatott be. A 76. percben aztán mégis a Juve szerezte meg a vezetést: a csereként beállt Juan Cuadrado meglépett a jobb oldalon, a tizenhatoshoz közeledve szép cselekkel átverte Jérémy Morelt, majd az alapvonalhoz közeledve kiszorított szögből óriási gólt lőtt. 0–1

A maradék időben nagy nyomás alá helyezte a Lyon a Juventust, azonban a védelem, na meg a remeklő Buffon állta a sarat, így megtartotta egygólos előnyét.



BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ, H-CSOPORT
Lyon–Juventus 0–1 (Cuadrado 76.)

DINAMO ZAGREB–SEVILLA

Óriási hazai helyzettel indult a mérkőzése, de a chilei Junior Fernándes a 3. percben a bal kapufát találta el. Ezután a Sevilla átvette a meccs irányítását, de gólt nem tudott szerezni. Többek között a támadók gyenge megoldása, vagy éppen Dominik Livakovic kapus nagy védései miatt. A korai horvát ziccert kivéve gyakorlatilag a spanyolok akarata érvényesült, csak éppen a gól hiányzott az Európa-liga címvédőjének játékából.

Egészen a 37. percig, amikor Mariano jobb oldali beadását Samir Nasri pörgette az ötös sarkáról a kapus mellett a bal alsó sarokba, így 1–0-s vendég előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrészben tovább folytatódott a Sevilla-fölény. A vendégek egymás után vezették a veszélyes támadásokat, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A horvátok alig hagyták el a saját térfelüket, csak nyomozták a labdát.

A 75. percben aztán kis híján egyenlített a Dinamo, de Gordon Schildenfeld szöglet utáni fejese centikkel a kapu fölé szállt. A következő percekben felpörögtek az események. Előbb a horvátok védője, Borna Sosa, majd a vendégek támadója, Vitolo rontott nagy helyzetben.

Az utolsó percekben a Sevilla őrizte az előnyét, és hozta a kötelezőt.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ, H-CSOPORT

Dinamo Zagreb–Sevilla 0–1 (Nasri 37.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 3 2 1 5–0 +5 7
2. Sevilla 3 2 1 2–0 +2 7
3. Lyon 3 1 2 3–2 +1 3
4. Dinamo Zagreb 3 3 0–8 –8 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik