Óriási csata – a Vidi kihúzta gól nélkül a Ludogorec otthonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.25. 18:50
null
A Mol Vidi FC kihúzta gól nélküli döntetlennel Razgradban (Fotó: <a href="https://molvidi.hu/" target="_blank">molvidi.hu</a>)
Óriási küzdelemben gól nélküli döntetlenre végzett a Mol Vidi FC a Ludogorec otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének első mérkőzésén. A visszavágóra jövő szerdán 20 órától, Felcsúton kerül sor.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

BAJNOKI ÁG
LUDOGOREC RAZGRAD (bolgár)–MOL VIDI FC 0–0
Razgrad,
Ludogorec Aréna. V: Pandzic (svéd).
LUDOGOREC: Renan – Cicinho, Moti, Rafael Forster, Natanael – Djakov, Lucas Sasha (Campanharo, 61.) – Wanderson, Marcelinho, Misidjan (Lukoki, 84.) – Keserü (Swierczok, 60.). Vezetőedző: Paulo Autuori
VIDI:Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nikolov (Lazovics, 71.) – Nego, Huszti, Varga J. – Kovács I. (Pátkai, 68.), M. Scsepovics (Sz. Scsepovics, 80.). Vezetőedző: Marko Nikolics

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

BATE Boriszov (fehérorosz)–HJK (finn) 0–0
Kukësi (albán)–Qarabag (azeri) 0–0
Celtic (skót)–Rosenborg (norvég) 3–1

• NEM BAJNOKI ÁG
Ajax (holland)–Sturm Graz (osztrák) 2–0

ÖSSZEFOGLALÓ

A hat (sőt a honosított Marcelinhóval együtt hét) brazillal felálló bolgár csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, a fehérváriaknak a labda megtartása is nehézséget okozott, de valódi veszély Kovácsik kapuja előtt sem alakult ki az első tíz percben.

A játékban kezdett egyenrangú ellenfele lenni a Vidi a Crusaderst otthon 7–0-ra kiütő bolgároknak, ám éppen ekkor kellett aktivizálnia magát a magyar kapusnak, előbb Lucas Sasha 20 méteres löketénél védett, majd Wanderson szólója után a pörgetésnél már ő is verve volt, de Fiola a gólvonal elől mentett.

A játékrész derekához érve Keserü kapott parádés passzt a büntetőterületen belül, a hosszú alsó felé tekert labdája azonban pontatlan volt, aztán Marcelinho lépett rá ziccerben a labdára – hatalmas esés lett a vége –, mielőtt megpattanó lövését Kovácsiknak kellett hárítania.

A félidő hajrájában kicsit paprikásabbá vált az addig békésen csordogáló meccs, sorra jöttek a szabálytalanságok, az egyik után Natanael próbálta meg lemásolni Roberto Carlos legendás találatát – sikertelenül, így 0–0-val fordulhattak a felek.



A második játékrészt rögvest egy kaput eltaláló fejessel kezdte a Vidi, Huszti felívelt szabadrúgása után Juhász bólintott középre, míg az ott érkező Stopira stukkolása a jobb alsóra tartott – de Renannak nem okozott gondot.

A kis fellángolást ismét hazai lehetőségek követték, az 55. percben egy gyorsan elvégzett szöglet után jutott el a labda Wandersonig, aki kevéssel a hosszú alsó mellé lőtt.

Egyórányi játékhoz érve Negót is meglepte, milyen nagy lehetőség adódott előtte – a megoldása beadásnak és lövésnek sem volt jó –, majd a bolgárok cseréltek egyből kettőt is, Campanharo pedig hamar igyekezett felhívni magára a figyelmet, ám az ő lövése sem volt jó.

Marko Nikolics a Kovács István, Boban Nikolov duó helyére beálló Pátkai Máté, Danko Lazovics párossal frissítette a magyar bajnokot, de így is a bolgár gárda maradt fölényben, egyre többször kellett játékba avatkoznia Kovácsiknak is, aki ezt sikerrel tette.

A végén már gyakorlatilag egykapuzásba fordult át a nagy hazai fölény, azonban sok pontatlanság csúszott a bolgárok játékába, így a Vidi kihúzta gól nélküli döntetlennel (0–0).

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor, Felcsúton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik