BL: Lloris a büntetőölő, csak CR Firmino előtt, újra lecsapott a Drake-átok

Vágólapra másolva!
2019.04.10. 10:59
Kedd este a Tottenham és a Liverpool is élt a hazai pálya előnyével a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a londoniak a Manchester Cityt (1–0) győzték le, a Mersey-parti csapat a Porto (2–0) ellen tett nagy lépést a továbbjutás felé. Lássuk a legérdekesebb statisztikákat!

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Liverpool (angol)–FC Porto (portugál) 2–0 (N. Keita 5., Firmino 26.)
Tottenham (angol)–Manchester City (angol) 1–0 (Szon Hung Min 78.) BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Liverpool (angol)–FC Porto (portugál) 2–0 (N. Keita 5., Firmino 26.)
Tottenham (angol)–Manchester City (angol) 1–0 (Szon Hung Min 78.)

3 – Lloris a tizenegyesölő. A Tottenham francia kapusa 2019-ben háromszor nézett farkasszemet büntetőlövővel, és mindháromszor ő nyert. A Leicester City (Vardy), az Arsenal (Aubameyang) és a Manchester City (Agüero) is hiába próbálkozott bevenni Lloris kapuját.

4 – Már csak Henry Agüero előtt, de erre aligha büszke. A BL-történetében a francia gólvágó tartja a legtöbb elrontott büntető rekordját, öttel. A második helyen Ruud van Nistelrooy és most már Agüero áll.

 



A Drake-átok tovább él? (akinek a rapper szurkol, vagy akivel közös képet készít, az a játékos vagy csapat általában rövid időn belül nagyot bukik)

 



6 – Az új Tottenham-stadion lett a hatodik londoni aréna, amelyben BL-meccset játszottak, ez új rekord. Öttel áll Moszkva és Isztambul is, néggyel Athén.

7 – A Liverpool hetedszer játszott a Portóval az európai porondon, a portugálok pedig hetedszer is nyeretlenek maradtak. A Mersey-parti csapat mérlege négy győzelem és három döntetlen.

13 – Már csak Gerrard előzi meg Firminót a Pool örökranglistáján. A legendás kapitány 21 gólt szerzett a BL-ben, a második helyen hármas holtverseny van Mané, Szalah és Firmino között.

 



16 – Guardiola és Pochettino a 16. alkalommal küzdött meg egymással, ez volt az argentin harmadik sikere, négy döntetlen mellett a spanyol kilencszer örülhetett.

18 – Szon Hung Min ebben az idényben 40 meccs alatt reprodukálta az előző évados termelését, akkor 53 meccsen jutott 18 gólig.

20 – A Porto ezzel a vereséggel a 20. angliai meccsén sem tudott nyerni, és a legutóbbi hét látogatása során gólt sem szerzett. Az összmérleg sem fényes, 3 döntetlen, 17 zakó, 10–51-es gólkülönbség.

21 – Az előző idény kezdete óta csak Cristiano Ronaldo (24) vett részt több gólban, mint Roberto Firmino (13 gól, 8 gólpassz).

60% és 83% – Az európai porondok történetének korábbi eredményei alapján a Liverpoolnak a hazai 2–0-s sikere után 83 százalék esélye van továbbjutni a Porto ellen, a Spursnek 60 százalék a hazai 1–0-ja után a City ellen. A Tottenham egyébiránt a legutóbbi kilenc párharcából továbbjutott, amikor megnyerte az első meccset. A Liverpool 7/7-tel áll, ha otthon 2–0-ra nyert a párharc első felvonásán. A Porto 0/4-gyel, ha 0–2-vel indított.

157 – Ez már a 157. egymás elleni ütközete volt a Tottenhamnek és a Manchester Citynek, ugyanakkor csupán az első a nemzetközi porondon.

400 – Jürgen Klopp karrierje 400. sikerét aratta, a 111. alkalommal a Liverpool trénereként. A Dortmunddal korábban 180 meccset nyert meg, a Mainzcal 109-et.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik