BL: Látható az egyértelmű fejlődés Rebrov Fradiján – Nyilas

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.11.02. 16:35
null
Nyilas Elek szerint látható a fejlődés Szerhij Rebrov Ferencvárosán (Fotó: Árvai Károly)
Nyilas Elek, a Ferencváros 1995-ös, Bajnokok Ligáját is megjáró együttesének kulcsjátékosa az Origónak elismerően beszélt a „mai” csapat erényeiről, a gólérzékeny Tokmac Nguenről és az ördöngösen cselező Isaelről.

 

– Hogy tetszett a Fradi játéka a Dinamo Kijev ellen?
– Egyértelműen bebizonyosodott, amit korábban is sejtettünk: a Fradinak reálisan a Dinamo Kijev ellen van a legnagyobb esélye pontokat gyűjteni, nem elfelejtve, hogy az ukrán bajnok is egy kitűnő, évek óta Európa kupaporondján szereplő együttes. A Fradi ellen főleg az első félidőben birtokolták többet a labdát, ebben az időszakban a védekezés felőrölte a mieink erejét, ezzel is magyarázható, hogy szinte helyzetünk sem volt. A második félidőben Tokmac gólja után egyértelműen megváltozott a játék képe, ekkor kerültünk igazán mezőnyfölénybe, úgy is mondhatnám, hogy visszahoztuk a tüzet a játékba és a stadionba egyaránt. Ez is egy szép momentuma a futballnak, miként lehet egy szinte megnyert mérkőzést kis híján elveszíteni, a Fradi szemszögéből pedig úgy fölállni a padlóról, hogy a végén még a győzelemre is megvolt az esély. Meggyőződésem, ha még 10 percig tart a mérkőzés, a Ferencváros szerezte volna meg a három pontot. Ezzel a döntetlennel megmaradt a reális esély a csoport harmadik helyének megszerzésére, amely nemcsak szakmailag, hanem anyagilag is nagy előrelépés lenne a Ferencváros számára.

– Mi lehetett az oka a két ellentétes félidőnek?
– Mivel az első félidőben a Dinamo Kijev ráerőltette az akaratát a Fradira, így kevés energiánk maradt a támadásra, illetve azt is mondhatnám, nem maradt erőnk arra, hogy az ellentámadásokba kellő ötletességet vigyünk. Tipikusan az volt a helyzet, hogy ha nyomozod a labdát, majd hirtelen megkapod, nem marad esélyed a dominanciára. A második félidő második felére rányomta a bélyegét Tokmac gólja, ez hirtelen felszabadította a gátlásokat, így sikerült a sírból visszahoznunk az egy pontot. Teszem hozzá, teljesen megérdemelten.

Nyilas Elek (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)
Nyilas Elek (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

– Mi a Rebrov-csapat legfőbb erénye?
– Mindenféleképpen látható az egyértelmű fejlődés. Már az Európa Liga-szereplés is komoly előrelépés volt, s emlékezhetünk arra, hogy hajszál híján nem jutottunk tovább a csoportból. A szisztematikus és fegyelmezett munkának köszönhetően a következő évben jöhetett a Bajnokok Ligája-főtábla, de mindehhez az is kellett, hogy nem csak fizikailag van nagyon rendben a csapat, hanem ezt az erőltetett menetet mentálisan is jól bírják a játékosok. S ehhez hozzájön az is, hogy vannak olyan játékosok (elsősorban Tokmac, Isael és Boli), akik akár egy az egyben is képesek eldönteni egy mérkőzést. Jó szériában van a Fradi, amely köszönhető a csapategységnek és a közös célnak is. Az is nagyon jó, hogy a BL-ben mindenféle eredménykényszer nélkül játszhat a csapat, s ez megnöveli az esélyt a további bravúrokra.

– Az 1995-ös BL-csapat 5 pontot gyűjtött a főtáblán. A mai Fradi képes lehet erre?
– Ebben a csapatban mindenféleképpen benne van a bravúr, s erre a legnagyobb esély a kijevi visszavágón lesz, amelyre várhatóan nem mindennapi körülmények között, a decemberi hidegben kerül sor. A Dinamo elleni döntetlen önbizalomra adhat okot, de a Juvénak természetesen nem lehet egy félidőnyi előnyt adni, mert azt nem biztos, hogy egalizálni tudjuk. Egyelőre csak remélni tudjuk a folytonosságot, de a jó alapok most már megvannak mindehhez.

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00:FERENCVÁROS–Juventus (olasz)

TOVÁBBI MENETREND
4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–FERENCVÁROS
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00:FERENCVÁROS–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00:Dinamo Kijev (ukrán)–FERENCVÁROS

EDDIGI EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ
Október 20., kedd

Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2
FC Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS 5–1

2. FORDULÓ
Október 28., szerda

Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–2
FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona22

7–1+66
2. Juventus21
12–203
3. Dinamo Kijev2112–4–21
4. FERENCVÁROS2
113–7–41
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik