BACSKAI JÁNOS
BORBOLA BENCE
2020.10.28 20:40 Frissítve: 2020.10.29 00:35

Csodálatos hajrával egyenlített a Ferencváros a Kijev ellen

A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 2. fordulójában a Ferencváros hazai pályán a 90. percben egyenlített, így 2–2-es döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel. Az ukrán csapat az első félidőben kétszer is betalált, majd a fordulás után Nguen Tokmac szépített, Franck Boli pedig a rendes játékidő utolsó percében egyenlített. A csoport másik mérkőzésén az FC Barcelona két góllal nyert a Cristiano Ronaldo nélkül kiálló Juventus otthonában.


 

Nem topformában, de harcosan, elszántan…Döntetlen lett az akarat jutalma. (Fotó: Árvai Károly)

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 (0–2)
Budapest, Groupama Aréna, 6444 néző. Vezette: Kruzliak (szlovák)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G. (Botka, 86.), Blazic, Kovacevic (Dvali, 86.), Heister – Haratin (Laidouni, 65.), Sigér D. (Mak, 73.), Somália – Zubkov, Isael (F. Boli, 73.), Nguen. Vezetőedző: Szerhij Rebrov
DINAMO KIJEV: Bojko – Kedziora, Zabarnij, Popov, O. Karavajev – Szidorcsuk, Saparenko (T. Baluta, 89.), Bujalszkij (Harmas, 82.), Cihankov (G. Rodrigues, 90+3.), De Pena – Szuprjaha (Verbic, 89.). Vezetőedző: Mircea Lucescu
Gólszerző: Nguen (59.), Boli (90.), ill. Cihankov (28. – 11-esből), De Pena (41.)
Kiállítva: Szidorcsuk (86.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 
Rebrov nagyon elégedett a második félidei talpra állással
Dibusz: Hiányérzetünk van, adtunk nekik egy félidőnyi előnyt 

Jó hajóskapitányok módjára Szerhij Rebrov és Mircea Lucescu is utolsóként jött ki az öltözőfolyosóról. A Bajnokok Ligája-himnusz már javában bömbölt a hangfalakból, a kamera a felsorakozó futballisták arcát pásztázta közelről, amikor a két régi ismerős előbukkant. A ferencvárosi tréner jó vendéglátók módjára szívélyes öleléssel köszöntötte rangidős román kollégáját, megpaskolták egymás hátát, majd mindenki elfoglalta a helyét az oldalvonal mellett.

Rebrov gondolatait ezúttal sem volt könnyű kitalálni. A támadósorban Nguen, Sigér, Zubkov és Isael kapott helyet, míg olyan futballisták maradtak ki a csapatból, mint  Boli vagy éppen Laidouni.

Hamar kirajzolódott, hogy Szerhij Rebrov nem csak a levegőbe beszélt, amikor azt ígérte, hazai pályán megpróbálják a saját futballjukat játszani. Ennek megfelelően a hazaiak agresszíven támadták a labdát, és amint megszerezték, próbálták türelmesen, okosan járatni. Csakhogy a kijeviek, igazolva hírüket, rendkívüli gyorsasággal váltottak védekezésből támadásba, több olyan fürge játékosuk is volt, aki miután egy érintéssel tovább passzolták a labdát, máris szaladt az üres területre. Ettől függetlenül sokáig kiegyenlített játék folyt a pályán, nagy lehetőséget egyik csapat sem alakított ki magának, ám érezni lehetett, a Dinamo képes zavart okozni a ferencvárosi védelemben.

(Fotó: Árvai Károly)

Így is történt.

Néhány alkalommal nagy mentés kellett a vendéggól elkerüléséhez, és bár ezeket a szituációkat megúszta az FTC, a félidőre kétgólos hátránnyal vonulhatott. Hogy mennyire más szint a Bajnokok Ligája csoportköre, mint az NB I, jól mutatta: a Ferencváros hiába próbálkozott, ha a lábakról kicsit is elpattant a labda, máris ott volt egy ukrán, aki elvette, és meglódult vele a hazai kapu felé.

Úgy kezdődött a második félidő, ahogy arra számítani lehetett, a kijeviek nem sürgették a játékot. Noha az iramra addig nem lehetett panasz, ebben a periódusban volt olyan pillanat, amikor az összes játékos megállt egy helyben, és azt figyelte, mihez kezd a labdával álldogáló futballista. Aki azt hitte, hogy az FTC kétgólos hátrányban feladta a harcot, nagyot tévedett. Ahogy az elmúlt időszakban többször, ezúttal is jött Tokmac Nguen, aki addig ugyan nem játszott jól, ám villanása megcsillantotta a reményt a hazai csapat előtt. A szélső mesteri gólt lőtt, egyúttal új lendületet kapott a Ferencváros.

Az addig védekező szerepkörben futballozó Somália feljebb húzódott, és immár Isael mögött, Sigér Dávid balján robotolt szüntelenül. A kijeviek innentől még inkább lassították a játékot, és ugyan a videobíró működött a szerda esti összecsapáson, egyszer sem kellett használni. Az FTC a hajrában ment előre, csereként beállt Franck Boli, valamint Mak is, és előbbi a rendes játékidő utolsó pillanataiban egyenlített – pontot szerzett a Ferencváros a Bajnokok Ligájában!Sőt majdnem pontokat, mert nem állt le a magyar együttes az utolsó percekre sem, ám Zubkov tizenhatos előtti lövése, ha nem is sokkal, de elkerülte a kijevi kapu jobb felső sarkát!


A csoport másik mérkőzésén
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol) 0–2 (O. Dembélé 14., Messi 90+1. – 11-esből)
Kiállítva: Demiral (85., Juventus)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 2 2 7–1 +6 6
2. Juventus 2 1 1 2–2   0 3
3. Dinamo Kijev 2 1 1 2–4 –2 1
4. FERENCVÁROS2113–7–41

2022.09.14 20:30:34

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Gulácsi, Orbán és Szoboszlai is végigjátszotta a mérkőzést, amelyet Valverde és Asensio gólja döntött el.

2022.09.14 17:38:08

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A 80. percig úgy tűnt, a BVB megtréfálja a Cityt, aztán előbb jött az egyenlítés, majd Haaland csodagólja.

2022.09.13 15:44:36

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A németek sokkal jobban gazdálkodtak a lehetőségeikkel, és ismét megverték a Barcelonát.

2022.09.13 15:51:58

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A végig fölényben játszó „vörösök" a 89. percben szerezték meg a győztes találatot.

2022.09.12 20:49:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ilyen meccsek még mindig különlegesek egy sportolónak.