Dembélé és Messi is betalált, a Barcelona nyert Torinóban

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 20:47
null
Ousmane Dembélé a Ferencváros után a Juventus kapujába is betalált (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona idegenben 2–0-ra legyőzte a Juventust a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában. Ezzel a katalánok hárompontos előnyre tettek szert a csoport élén.

Habár a magyar szurkolók figyelme leginkább a Ferencváros és a Dinamo Kijev mérkőzésére irányult, a Juventus és az FC Barcelona összecsapása remek mérkőzést ígért a rajongóknak. A torinóiaknál Cristiano Ronaldo továbbra sem futballozhat, hiányában Paulo Dybala és Álvaro Morata feladata volt a gólszerzés, míg a vendégeknél Ousmane Dembélé és Antoine Griezmann is bekerült a kezdőbe, míg az eltiltott Gerard Piquét Ronald Araújo pótolta a védelem közepén.

A katalánok az első néhány percben három hatalmas helyzetet is elpuskáztak, és bár a Juventus gyorsan rendezte a sorait, alapvetően továbbra is a Barca irányított. Ennek a 14. percben – ha némi mázlival is, de – meglett az eredménye: Messi megunta a passzolgatást a bal oldalon, átrúgta a labdát Dembélének jobbra, aki két csel után jobbal, jobbról, 17 méterről lőtt – aChiesa lábán felpattanó labda védhetetlenül vágódott a jobb felső sarokba. 0–1!

Az előny tudatában is inkább a vendégek birtokolták a labdát, akik a gól előtt és után is sok helyzetet dolgoztak ki, de azért a „zebrák” sem maradtak adósak a támadásokkal. Elsősorban a jobb oldalon vezette támadásait Andrea Pirlo csapata, és középen leginkább Moratát keresték a társak – a spanyol támadó csak három (!) érvénytelenített jutott, érvényes találatig nem.

A második félidőben is helyzetek sorát dolgozta ki az FC Barcelona, miközben a Juventus is próbálkozott becsülettel, de a hazaiakon nem látszott az az átütő erő, amellyel megnyerhették volna a mérkőzést. És még szerencséjük sem volt: Merih Demiral a 85. percben második sárga lapjával együtt a pirosat is megkapta, ráadásul öt perccel később Federico Bernardeschi felborította Ansu Fatit a tizenhatoson belül – a megítélt tizenegyest Messi az elvetődő Szczesny mellett a kapu jobb oldalába rúgta. 0–2!

A Barcelona története során először nyert a Juventus otthonában, és hárompontos előnyt harcolt ki magának a G-csoport élén.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 2. FORDULÓ
JUVENTUS (olasz)–FC BARCELONA (spanyol) 0–2 (0–1)
Torino, Allianz Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Makkelie (holland)
Juventus: Szczesny – Cuadrado, Demiral, Bonucci, Danilo – Kulusevski (McKennie, 75.), Bentancur (Arthur, 83.), Rabiot (Bernardeschi (83.), Chiesa – Dybala, Morata. Vezetőedző: Andrea Pirlo
FC Barcelona: Neto – Sergi Roberto, R. Araújo (Busquets, a szünetben), Lenglet, Jordi Alba – F. de Jong, Pjanic – O. Dembélé (Fati, 66.), Messi, Pedri (Braithwaite, 90+2.) – Griezmann (Firpo, 88.). Vezetőedző: Ronald Koeman
Gólszerző: O. Dembélé (14.), Messi (90+1. – 11-esből)
Kiállítva: Demiral (85.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 (Nguen 59., Boli 90., ill. Cihankov 28. – 11-esből, De Pena 41.)

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FC Barcelona 2 2 7–1 +6 6
2. Juventus 2 1 1 2–2 0 3
3. Dinamo Kijev 2 1 1 2–4 –2 1
4. FERENCVÁROS 2 1 1 3–7 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik