BL: tíz játékosát is pihentette a Qarabag az FTC elleni visszavágóra

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.06. 21:10
null
Az azeri bajnok tartalékosan is simán nyert (Fotó: Getty Images, archív)
Jövő hét kedd 20 órától rendezik meg a Ferencvárosi TC–Qarabag párharc visszavágóját a labdarúgó Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Az azeri összecsapás és a budapesti találkozó között bajnoki mérkőzést játszott az FTC ellenfele, és könnyedén győzött.

 

A Ferencváros elleni hétközi BL-találkozóhoz képest tíz helyen változtatott a kezdőn Qurban Qurbanov vezetőedző, egyedül Bahlul Mustafazade kezdett, igaz, a 25 éves védő is csak egy félidőt kapott. Mindezek ellenére is magabiztosan nyert a címvédő, mely az első félidő hajrájában kétszer, a második félidő elején egyszer volt eredményes. Az FTC ellen a 79. percben pályára lépő Ramil Seydayev 68 percet kapott és két gólt szerzett. Érdekesség, hogy az elsőt az első játékrész hosszabbításának második percében (a 47. percben), míg a másodikat a második félidő elején, szintén a 47. percben.

A csereként pályára lépők közül Badavi Hüseynov egy félidőt, Qara Qarayevés Filip Ozobic bő félórát, Owusu nagyjából 25 percetkapott. Ők mind kezdtek az FTC ellen.

A Ferencváros zalaegerszegi bajnokiját elhalasztották, így a zöld-fehérek pihentebben várhatják a keddi visszavágót.

AZERI PREMIER LEAGUE, 1. FORDULÓ
Qarabag–Sabail 3–1

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

QARABAG (AZERI)–FERENCVÁROS 1–1 (1–1)
Baki,
Tofiq Bahramov Stadion, 29 500 néző. Vezette: Ekberg (svéd)
QARABAG:Mahammadaliyev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarayev, M. Jankovics (Júlio Romao, 84.), Ozobic (Seydayev, 79.) – Owusu, Wadji (Leandro Andrade, 90+3.), Zoubir. Vezetőedző: Qurban Qurbanov
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Thelander, 57.), Knoester (Kovacevic, 67.), Civic – Esiti, Laidouni (Besic, 88.) – A. Traoré, Zachariassen, Nguen – F. Boli (Vécsei, 67.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Owusu (34.), ill. F. Boli (17.)

BL-SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ

Augusztus 9., kedd
20.00: FERENCVÁROSI TC–Qarabag (azeri)
Az első mérkőzésen
Qarabag (azeri)–FERENCVÁROSI TC 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik