BL: Isten rám nézett, és azt mondta, ez a te napod! – Rodrygo

Vágólapra másolva!
2022.05.05. 01:08
null
Rodrygo volt a meccs egyik hőse (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Real Madrid hosszabbítást követően 3–1-re legyőzte a Manchester Cityt a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóján, és a párharcot kétgólos összesített hátrányból megfordítva bejutott a döntőbe. A mérkőzés után a két gólt szerző Rodrygo, Casemiro, Carlo Ancelotti és Pep Guardiola is értékelt.

 

„Nem mondhatnám, hogy hozzászoktunk ehhez, de amit ma láthattak, megtörtént a Chelsea és a PSG ellen is – idézi az UEFA Carlo Ancelottit, a Real Madrid vezetőedzőjét. – A klub történelme az, amely segít minket tovább küzdeni akkor is, amikor minden veszni látszik.”

„A mérkőzésnek majdnem vége volt már, de mozgósítani tudtuk az utolsó energiatartalékainkat. Jó meccset játszottunk egy erős rivális ellen. Egyenlítettünk, így a hosszabbításban pszichológiai fölényben voltunk. Nem ment egyszerűen, mert a City irányította a játékot, de megragadva az utolsó esélyünket képesek voltunk hosszabbításra menteni a csatát.”

„Boldog vagyok, hogy bejutottunk a párizsi döntőbe, amelyen egy újabb nagyszerű ellenfél vár ránk. De már hozzászoktunk ehhez. Fantasztikus mérkőzés lesz.”

„Nem tudom megmagyarázni – mondta a két gólt szerző Rodrygo, a Real Madrid játékosa. – Nem találok szavakat arra, ami történt. Isten rám nézett, és azt mondta: Ez a te napod.”

„Ez az erőssége a csapatnak, hogy sohasem adjuk fel – mondta Casemiro, a Real Madrid játékosa. Mindenkinek gratulálok. Rodrygo egészen különleges volt. A kulcskifejezés, hogy nem adjuk fel. Elmegyünk a végsőkig.”

„Közel voltunk a döntőhöz, de nem sikerült – értékelt Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere az UEFA-nak. – Az első félidőben nem igazán történt semmi. Miután betaláltunk, feljavult a játékunk. Megtaláltuk a ritmust, és a játékosok jól érezték magukat a pályán. Nem ment rosszul, de a futball kiszámíthatatlan. Időre van szükségünk, hogy feldolgozzuk ezt.”

„Jó pár játékosuk ment fel a tizenhatoson belülre, Éder Militao, Rodrygo, Vinícius Júnior, Benzema. Beívelték a labdákat, és szereztek két gólt. Nem nyújtottuk a legjobbunkat, de ez természetes egy elődöntőben, amikor a játékosok érzik a nyomást. Ez egy ilyen játék. Ezt el kell fogadnunk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik