BL: Haaland először nyert a Bayern ellen, a City verhetetlen otthon – érdekességek

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.04.12. 11:22
null
Erling Haaland végre kitombolhatta magát a Bayern ellen (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Manchester City 3–0-ra legyőzte a Bayern Münchent, míg az Internazionale 2–0-ra nyert a Benfica otthonában. Nézzük, melyek a legérdekesebb statisztikák a keddi összecsapásokról.

 

Erling Haaland továbbra is megállíthatatlan: a Bajnokok Ligájában mindössze 25 mérkőzésre volt szüksége ahhoz, hogy elérje a 30 gólos határt – erre korábban senki sem volt képes. Minden sorozatot figyelembe véve már 45 gólja van Haalandnak, amit még egyetlen Premier League-játékos sem mondhatott el magáról.


A norvég csatár a BL-negyeddöntő előtt hét alkalommal nézett farkasszemet a Bayern Münchennel, s mind a hét alkalommal vesztesként hagyta el a pályát. A bosszúmeccsén góllal és gólpasszal büntette meg a bajorokat.


A müncheniek védelme teljes csődöt mondott az Etihad Stadiumban, hátul Upamecano és Sommer többször is tett arról, hogy magasabb legyen a vérnyomása a német szurkolóknak. A sok hibának az lett a vége, hogy a Man. City háromszor vette be a svájci válogatott kapus kapuját – az egy dolog, hogy a Bayern elveszítette százszázalékos mérlegét, de eddig a védelme volt a legbiztosabb pontja, ugyanis a keddi zakó előtt csupán két gólt kapott a jelenlegi kiírásban a Bajnokok Ligájában.


A Bayern ellen aratott sikerével a Manchester City immár 25 meccse veretlen a Bajnokok Ligájában hazai pályán – 23 győzelem, 2 döntetlen –, ami rekordnak számít az angol klubok körében.


Az Inter a csereként pályára lépő Romelu Lukaku góljával biztosította be a győzelmét – és könnyen lehet, hogy a továbbjutását is – a Benfica ellen idegenben a negyeddöntő odavágóján. Bár a belga csatár közel sincs topformában, a Bajnokok Ligájában nem lehet rá panasz – három gólja van, s átlagosan 28.7 percenként talál be Európa legrangosabb kupasorozatában. Ráadásul a belga támadó hat éve nem rontott tizenegyest, s sorozatban 24-et értékesített, azok után, hogy pályafutása első 16 büntetőjéből csupán ötöt tudott gólra váltani.


Nicolo Barella első fejes gólját szerezte meg az Interben a Benfica ellen. Az olasz válogatott középpályás a 2022–2023-as idényben hét gólnál tart, amivel egyéni csúcsot állított fel.


BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

MANCHESTER CITY (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 3–0 (1–0)
Manchester, City of Manchester Stadion, 52 257 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
MAN. CITY:
Ederson – Akanji, Dias, Aké – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne (Julián Álvarez, 68.), Gündogan, Grealish – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola
BAYERN:
Sommer – Pavard, Upamecano, De Ligt, A. Davies (Cancelo, 81.) – Goretzka, Kimmich – K. Coman, Musiala (Mané, 69.), L. Sané – Gnabry (Th. Müller, 80.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző:
Rodri (27.), Bernardo Silva (70.), Haaland (76.)

BENFICA (portugál)–INTERNAZIONALE (olasz) 0–2 (0–0)
Lisszabon, Estadio do Benfica, 62 594 néző. Vezette: Oliver (angol)
Benfica:
Vlahodimosz – Gilberto, António Silva, Morato, Grimaldo – Chiquinho, Florentino (Neres, 64.) – Rafa Silva, Joao Mário, Aursnes – Goncalo Ramos. Vezetőedző: Roger Schmidt
Internazionale:
A. Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni (De Vrij, 90+1.) – Dumfries (D'Ambrosio, 87.), Barella, Brozovic, Mhitarjan, Dimarco (Gosens, 63.) – La. Martínez (J. Correa, 63.), Dzeko (R. Lukaku, 63.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerző:
Barella (51.), R. Lukaku (82. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik