BL, G-csoport: nincs Haaland, nincs gól? Ikszelt a Man. City Koppenhágában

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 20:41
null
Erling Haaland tétmérkőzésen először nem kapott lehetőséget Pep Guardiolától (Fotó: AFP)
A több mint hatvan percig emberhátrányban futballozó Manchester City 0–0-s döntetlent játszott az FC Köbenhavn otthonában kedden, a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 4. fordulójában.

 

A Manchester City alig egy hete hazai pályán kiütéses, 5–0-s győzelmet aratott aKöbenhavn felett. A koppenhágai találkozó azonban egész másként alakult...

Az angol együttes fantasztikus formában lévő csatára, a 13 találkozón 20 gólt szerző Erling Haaland tétmérkőzésen először nem kapott kezdőként lehetőséget Pep Guardiola menedzsertől, a norvégot a 22 esztendős argentin támadó, Julián Álvarez helyettesítette a kilences poszton – mint később kiderült, az összecsapás legvégéig.

Sokkal jobban kezdett a City, az első 25 percben több mint 75 százalékban birtokolta a labdát, s bizony a lehetőségeket tekintve is felülmúlta riválisát. A 11. percben Rodri szerzett gólt, amelyet aztán a videobíró segítségével kezezés miatt érvénytelenítettek. Hamarosan büntetőhöz jutottak a manchesteriek, amelyet Rijad Mahrez végezhetett el, ő azonban hibázott, maradt tehát a null null.

A 30. percben Sergio Gómez a tizenhatoson épp még kívül Hákon Arnar Haraldssont a vállát visszarántva akadályozta meg abban, hogy hatalmas lehetősége nyíljon a gólszerzésre (VIDEÓ ITT!). Artur Soares Dias játékvezető az eset visszanézését követően úgy döntött, kiállítja Gómezt, a City így emberhátrányba került.

A tíz emberrel játszó angol klub ettől függetlenül a második játékrészben is dominált, kísérletei közül azonban egyet sem tudott gólra váltani, így ezúttal be kellett érnie a 0–0-s döntetlennel. A Manchester City négy meccs után tíz ponttal vezeti a G-csoportot, a Köbenhavnnak ez lett a második pontja.

FRISSÍTÉS
A Borussia Dortmund–Sevilla (1–1) meccs után eldőlt, hogy a Manchester City biztosan bejut a BL-nyolcaddöntőbe.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
G-CSOPORT

FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) 0–0
Borussia Dortmund (német)–Sevilla (spanyol) 1–1
(Bellingham 35., ill. Nianzou 18.)


A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 4 3 1 0 11–1 +10 10
2. Borussia Dortmund 4 2 1 1 9–4 +5 7
3. Sevilla 4 0 2 2 2–9 –7 2
4. FC Köbenhavn 4 0 2 2 0–8 –8 2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik