BL, G-csoport: a Dortmund otthon nem tudott nyerni a Sevilla ellen

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.11. 22:52
null
Ezúttal nem jutott dűlőre egymással a Dortmund és a Sevilla (Fotó: AFP)
A Köbenhavn–Manchester City (0–0) után a Dortmund–Sevilla összecsapás (1–1) is döntetlennel zárult kedden, a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 4. fordulójában.

 

A Dortmund múlt szerdán, a 3. fordulóban simán, 4–1-re diadalmaskodott a Sevilla otthonában – ezért, és a spanyolok kifejezett rossz formájából következtetve (a legutóbbi 10 tétmeccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni) ezúttal is a német sikert lehetett reálisabbnak tartani.

Ehhez képest a Sevilla kezdett jobban, Ivan Rakitic távolról beadott szabadrúgásából Tanguy Nianzou fejelt gólt (VIDEÓ ITT!), ezzel megszerezve első találatát a Sevilla színeiben – az andalúziaiak idén nyáron a Bayern Münchenből 16 millió euróért szerződtették a védőt.

Nem sokkal később jött a válasz, Jude Bellingham indított dinamikus akciót, Thomas Meunier-nek passzolta a labdát, aki a jobb szélen vezette azt, onnan adta be a tizenhatoson belülre, középre, ahová Bellingham érkezett remek ütemben, és kapáslövésből szerzett gólt (1–1 – VIDEÓ ITT!).

A második félidőben a Dortmund volt az aktívabb, veszélyesebben játszott a Sevillánál, kétszer annyiszor próbálkozott, mint a vetélytársa. Ezúttal azonban ez kevésnek bizonyult, 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

A keddi eredményekkel az is eldőlt, hogy a Manchester City biztosan továbbjut a BL-nyolcaddöntőbe.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
4. FORDULÓ
G-CSOPORT

Borussia Dortmund (német)–Sevilla (spanyol) 1–1 (Bellingham 35., ill. Nianzou 18.)

KORÁBBAN
FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol) 0–0

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 4 3 1 0 11–1 +10 10
2. Borussia Dortmund 4 2 1 1 9–4 +5 7
3. Sevilla 4 0 2 2 2–9 –7 2
4. FC Köbenhavn 4 0 2 2 0–8 –8 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik