Ennyi hiba már nem fért bele, kiesett a BL-ből a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2021.08.24. 20:45
A Ferencváros odahaza is kikapott 3–2-re a svájci Young Boystól a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének visszavágóján, így a magyar bajnok az Európa-liga csoportkörében folytatja a szereplést.
A szünetben még vezettek a zöld-fehérek (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
A szünetben még vezettek a zöld-fehérek (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, PLAYOFF
VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
FERENCVÁROS–YOUNG BOYS (svájci) 2–3 (2–1)

Budapest, Groupama Aréna, 20 677 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
FERENCVÁROS: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Somália (Mak, 86.) – Zachariassen (Loncar, 76.), Laidouni, Uzuni – Boli (Zubkov, 71.), R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
YOUNG BOYS: Von Ballmoos – Maceiras, M. Camara, Zesiger, U. Garcia – Fassnacht, Sierro (Aebischer, 63.), Martins Pereira, Ngamaleu – M. Elia (Lauper, 85.), Siebatcheu (Mambimbi, 85.). Vezetőedző: David Wagner
Gólszerző: Wingo (18.), R. Mmaee (27.), ill. Zesiger (4.), Fassnacht (56.), Mambimbi (90+3.)
Kiállítva:
Laidouni (64.)
Továbbjutott:
a Young Boys, két győzelemmel, 6–4-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI PEDIG ITT!

A szurkolók elénekelték a Himnuszt, a kezdés utáni hangrobbanás még el sem csendesedett, alig telt el négy perc a mérkőzésből, amikor...

Amikor a BL-rájátszás visszavágóján máris vezetett a Young Boys.

A svájci csapat vezető gólja – bármilyen furcsán is hangzik alig négypercnyi futballozás után – nem a semmiből jött. Peter Stöger a négy védő elé Somáliát küldte szűrőpozícióba, a brazil előtt három fedezet és két csatár kezdett, ez pedig azt jelentette, hogy a Ferencváros támadni, fölényben lenni, labdát birtokolni szeretne. Ehhez képest a kezdő sípszót követően végig a rivális csapat játékosai passzolgattak, úgy tűnt, a ferencvárosiak nem találják a helyüket (akkor bizony még a labdát sem nagyon), és a berniek első szöglete máris góllal végződött. Pedig még friss volt mindenki, a koncentrációval sem lehetett volna elvileg probléma, de ahogy szállt középre a labda, Franck Boli idegesen mutatta Kristoffer Zachariassennek, hova helyezkedjen, Somália két támadóval ugrott fel, így nem is lehetett esélye menteni. A 23 éves svájci védő, Cédric Zesiger határozott, szép mozdulattal a ferencvárosi kapuba fejelte a labdát.

Aki ferencvárosi rohamokra, erőteljes első percekre számított, bizony csalódott, ugyanakkor a szurkolók továbbra is kitartóan buzdították a csapatot. Rengeteg idő volt még hátra, és a hazai csapat játékosai megpróbálták túltenni magukat a sokkon. Nagyjából tíz perc telt el a mérkőzésből, amikor a játék áttolódott a vendégek térfelére, a magyar bajnokcsapat a tizenhatosa környékére szorította az ellenfelét, és nem kellett sokat várni, hogy a nyomásgyakorlásnak eredménye legyen: az amerikai Henry Wingo érkezett a legjobb ütemben a Young Boys kapuja elé, és egyenlített.

Újabb hangrobbanás rázta meg az arénát, és máris nyílttá vált a küzdelem. Aztán hatalmas sóhaj szakadt ki a magyar futballszurkolókból, amikor Dibusz Dénest a kapufa segítette ki, néhány centin múlt tehát, hogy nem lett 1–2 az állás, és ez annak tükrében volt hihetetlenül fontos, hogy nem sokkal később már 2–1 állt az eredményjelzőn. A Ferencváros továbbra is igyekezett nyomás alatt tartani ellenfelét, a három támadó középpályás mellé a két szélső hátvéd is rendre felzárkózott az akciókhoz, és amikor Eldar Civic és Myrto Uzuni összjátékával a zöld-fehérek megbontották a svájciak jobb oldalát, szöglethez jutott a hazai együttes. És néhány másodperccel később kiderült, hogy a szöglet elhárításával a Young Boysnak is vannak gondjai: a kapu torkában Ryan Mmaee emelkedett a legjobb ütemben, és máris az FTC vezetett. Elemi hangerővel tört fel az örömkiáltás a szurkolókból.

Aztán, akárcsak a mérkőzés elején, a Young Boys kezdte jobban a félidőt. Ha majd higgadtan kielemzik a ferencvárosiak a BL-párharc tanulságait, érdemes lenne választ találni arra a kérdésre, ennek mi lehetett az oka. Az FTC játékosai hosszú percekig nem tudták megtartani a labdát, a felezővonalon sem tudtak átjutni, az első félidő második felében látott dinamikus futballnak, labdabirtoklásnak, mezőnyfölénynek nyoma sem volt.

Sőt, pillanatok alatt rendkívül nehéz helyzetbe került a magyar bajnok, hiszen egyenlítettek a svájciak, s még fel sem eszméltek a ferencvárosiak, amikor hatalmas szerencsével megúszták a harmadik gólt, a kapufa segítette ki a zöld-fehéreket, akik ezután elveszítették Aissa Laidounit. A fedezet előbb „kireklamált” magának egy sárga lapot, majd felelőtlen szerelési kísérletéért kapott még egyet.

A vendégek több lendületes kontrát vezettek, majd büntetőhöz is jutottak – ám Dibusz Dénes óriási bravúrral védett. A hosszabbításban a Young Boys megszerezte a győztes gólt is a nem sokkal korábban beálló Felix Mambimbi révén (2–3). A Ferencváros kiesett a BL-ből – a Young Boys 6–4-es összesítéssel lépett tovább –, és az Európa-liga főtábláján folytathatja, az pedig a pénteki sorsoláson derül ki, hogy milyen ellenfelek társaságában.

VASTAPS A MÉRKŐZÉS UTÁN

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A harmadik svájci gól eldöntötte a továbbjutást (Fotó: Török Attila)
A harmadik svájci gól eldöntötte a továbbjutást (Fotó: Török Attila)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik